Se apropie o epidemie? Numărul cazurilor de răceală şi pneumonie creşte îngrijorător

de L.D.    |    15 Mar 2012   •   15:21
Se apropie o epidemie? Numărul cazurilor de răceală şi pneumonie creşte îngrijorător foto: muresnews.ro

Peste o sută de mii de infecţii respiratorii acute, dintre care aproximativ 20.000 de pneumonii şi 21 de cazuri de gripă AH3, au fost înregistrate în ultima săptămână, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Doar în săptămâna 5-11 martie, 101,104 persoane s-au prezentat la medic cu infecţii respiratorii acute. Numărul acestora a crescut cu 3,8% faţă de săptămâna trecută.

Din cele peste o sută de mii de infecţii respiratorii, 20.538 au fost cazuri de pneumonii, în scădere cu 2,9 la sută faţă de săptămâna precedentă.

De asemenea, în ultima săptămână au fost confirmate 21 de cazuri de gripă AH3. De la începutul perioadei de monitorizare până în prezent au fost raportate 216 cazuri de gripă cu virusul gripal AH3N2 şi trei cazuri cu virusul gripal B.

Ministerul Sănătăţii precizează că pe baza datelor epidemiologice se consideră că activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, cu accente regionale în zonele centrală, de est şi de sud şi cu focare locale cu cazuri sporadice în restul teritoriului.

Parteneri
x close