Antena 3 CNN Actualitate Se caută un nou procuror general. Recomandările ministrului Raluca Prună

Se caută un nou procuror general. Recomandările ministrului Raluca Prună

Se caută un nou procuror general. Recomandările ministrului Raluca Prună
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Feb 2016   •   09:53

Un candidat pentru funcţia de procuror general trebuie să aibă zece ani vechime în sistem, să fie integru, să dovedească faptul că a avut o activitate managerială şi că îndeplineşte condiţii minime de profesionalism, a afirmat, joi, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), scrie Agerpres.

”Candidatul trebuie să îndeplinească nişte condiţii prevăzute de lege de 10 ani vechime. (...) Trebuie să fie integru şi trebuie să dovedească faptul că a avut o activitate managerială şi că îndeplineşte condiţii minime de profesionalism. O să le public cât de curând pe site-ul ministerului', a afirmat Prună.

Ministrul urmează să discute cu reprezentanţii CSM pentru declanşarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general, menţionând că nu are candidaţi.

”Va fi o procedură transparentă, deschisă. (...) Am discuţii informale cu CSM joi şi imediat voi declanşa (procedura - n.r.). (...) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura. Vă puteţi imagina că am nişte candidaţi înainte să lansez o procedură?! Se întâmplă aşa ceva în ţară în legătură cu orice procedură?!', preciza miercuri Raluca Prună.

Întrebată dacă i-a dat lui Niţu opţiunea să demisioneze, ea a răspuns: 'Nu i-am dat nicio opţiune domnului Niţu. Îl felicit pentru hotărârea pe care a luat-o'.

Tiberiu Niţu şi-a anunţat marţi demisia din funcţie 'ca un gest de responsabilitate şi onoare', după ce numele său a apărut în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, va asigura interimatul la conducerea Ministerului Public.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close