Antena 3 CNN Actualitate Se dau bani de la stat pentru elevi. Cum intră părinţii în posesia tichetelor valorice

Se dau bani de la stat pentru elevi. Cum intră părinţii în posesia tichetelor valorice

Ministerul Educaţiei va acorda bonuri valorice pentru copiii de grădiniţă şi elevii din învăţământul primar (clasele I - IV), fie că este de stat sau privat, pentru a ajuta la plata serviciilor after-school. Măsura apare într-un proiect de lege iniţiat de parlamentari PNL şi a fost adoptat luni de Senat.

Se dau bani de la stat pentru elevi. Cum intră părinţii în posesia tichetelor valorice
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    28 Iul 2020   •   12:15

Copiii de grădiniţă care merg la after-school şi elevii de până în clasa a IV-a vor beneficia de tichete care vor acoperi parţial sau integral cheltuielile, fie că sunt la învăţământ de stat sau particular.

Şcolile decontează banii

Tichetele valorice urmează să fie emise de Ministerul Educaţiei, după ce legea a trecut de Senat, care este cameră decizională în acest caz, şi acum va ajunge pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a fi promulgată, potrivit hotnews.ro.

Aceste tichete au scop educaţional, nu sunt transmisibile şi se acordă pe baza cererii părintelui. Şcolile sunt cele care decontează banii. Valoarea unui astfel de bon este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă (ISR) şi se indexează anual cu indicele de inflaţie.

Legea intră în vigoare din anul şcolar 2020-2021

"El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilor", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Finanţarea se face de la bugetul de stat, iar prezenta lege intră în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021.

×
Parteneri
Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Guvernul anunță noi ajutoare
x close