Antena 3 Actualitate Se dau bani pentru pensionari! În ce condiții și cum pot accesa bătrânii fonduri suplimentare

Se dau bani pentru pensionari! În ce condiții și cum pot accesa bătrânii fonduri suplimentare

de Denisa Nedelcu    |    21 Iun 2020   •   16:40
Se dau bani pentru pensionari! În ce condiții și cum pot accesa bătrânii fonduri suplimentare
Sursa foto: Pixabay

Un nou proiect de lege care se referă la posibilitatea angajării pensionarilor care doresc acest lucru a fost prezentat şi explicat duminică, la Antena 3, de deputatul PPU-SL, Graţiela Gavrilescu, iniţiatorul documentului.

Deputatul umanist Graţiela Gavrilescu iniţiază un proiect de lege prin care societăţile comerciale sunt încurajate să angajeze pensionari care la rândul lor doresc să-şi continue activitatea în domeniile în care au experienţă.

Acest proiect de lege este primul dintr-un pachet legislativ şi va fi depus la Parlament în cursul săptămânii viitoare. În scurtă vreme, va veni un alt proiect dedicat tinerilor sub 35 de ani şi care doresc o locuinţă, dar nu au posibilitatea să o achiziţioneze nici măcar cu programul Prima casă.

Cum vor putea fi angajaţi pensionarii

"Am venit în ajutorul celor care sunt la pensie şi au multă experinţă profesională şi am considerat că pentru societăţile cu capital privat românesc şi nu numai, cele care au cifră de afaceri de cinci milioane de lei, pot angaja consilieri pensionari astfel încât să putem să beneficiem de experinţa lor în anumite domenii de activitate", a explicat Graţiela Gavrilescu, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Pentru firmele cu o cifră de afaceri mai mare de cinci milioane de lei, deputatul umanist propune, dacă societatea are mai mult de cinci angajaţi, paritatea să fie un angajat consilier pensionar la cinci nepensionari.

"Pentru societăţile comerciale cu cifră de afaceri sub cinci milioane de lei, la sub 10 angajaţi, paritatea să fie un angajat consilier pensionar raportat la trei angajaţi nepensionari, iar dacă societatea comercială are un număr mai mare de 10 angajaţi, atunci paritatea să fie un angajat consilier pensionar raportat la cinci persoane care nu sunt pnsionare", a explicat Graţiela Gavrilescu.

×

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close