Antena 3 CNN Actualitate Se închide Pasajul Unirii! Încep lucrările de consolidare și punere în siguranță a acestuia

Se închide Pasajul Unirii! Încep lucrările de consolidare și punere în siguranță a acestuia

Sectorul 4 al Municipiului București anunță că circulația rutieră în Pasajul Unirii va fi oprită temporar în această seară, în intervalul orar 23.30 - 05.00.

Se închide Pasajul Unirii! Încep lucrările de consolidare și punere în siguranță a acestuia
Sursa foto: Primaria Sector 4
de Mia Lungu    |    17 Mai 2022   •   10:25

Măsura se aplică în vederea începerii, în mai puțin de două luni de zile, a lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță a pasajului, fapt pentru care o echipă de experți va inspecta construcția în vederea stabilirii măsurilor și intervențiilor necesare consolidării acesteia.

Construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare și prezintădeficiențe serioase la structura de rezistență care pun în pericol viața a sute de mii de oameni din Sectorul 4 și nu numai.

Pentru remedierea în regim de urgență a problemelor de siguranță constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4, care a demarat de îndată procedurile premergătoare punerii în siguranță a întregii zone prin care trec zilnic zeci de mii de mașini.

Tocmai de aceea, pentru realizarea unei evaluări cât mai atente și obiective a structurii de rezistență, astăzi, 17 mai a.c., Pasajul Unirii va fi închis circulației între orele 23.30 - 05.00.

 

×
Subiecte în articol: pasajul Unirii se închide consolidare
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close