Antena 3 CNN Actualitate Se întâmplă la Bacău: 20 de olimpici, eliminaţi pentru fraudă la bac

Se întâmplă la Bacău: 20 de olimpici, eliminaţi pentru fraudă la bac

Se întâmplă la Bacău: 20 de olimpici, eliminaţi pentru fraudă la bac
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    28 Mai 2012   •   17:54
Se întâmplă şi la case mari. 20 de olimpici din Bacău au fost eliminaţi, luni, de la proba scrisă de limba şi literatura română a sesiunii speciale a bacalaureatului, din motive de fraudă.

Neregulile olimpicilor de la bac au fost descoperite atât cu ajutorul sistemului de camere de supraveghere din sălile de examen, cât şi cu ajutorul profesorilor supraveghetori, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, informează Agerpres.

"Un număr de 15 dintre cei ce au încercat să trişeze au fost prinşi cu fiţuici, iar cinci încercând să folosească telefoane mobile, deşi toţi participanţii fuseseră avertizaţi chiar înainte de prezentarea subiectelor", a declarat profesoara Teodora Kraus, inspector general al instituţiei de învăţământ a judeţului Bacău.

Potrivit unor surse din cadrul Comisiei de bacalaureat, cei prinşi în flagrant sunt sportivi de performanţă.

În proba zilei, la primul subiect candidaţii au avut de analizat din punct de vedere gramatical, lexical şi semantic poezia "Melodie povestită", creaţie a lui Nichita Stănescu. La subiectul al doilea li s-a cerut să scrie un text argumentativ despre bunătate, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nicolae Iorga: "Bun cu adevărat e numai acela care nu lasă a se săvârşi răul împrejurul lui. Adevărata bunătate e vitează". La cel de-al treilea subiect candidaţii au avut de redactat un eseu de două, trei pagini în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text dramatic studiat.

În cele două centre de examinare din judeţ au fost prezenţi 878 din cei 880 de candidaţi înscrişi, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău.
.
Marţi, 29 mai, va avea loc proba obligatorie a profilului. În următoarele zile, pe 30 şi 31 mai, se vor desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării şi proba la limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate se va face pe 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00. Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.



 

×
Subiecte în articol: olimpici bac frauda Bacău
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close