Antena 3 CNN Actualitate SE ÎNTORC NINSORILE! După ce a DEGERAT la -31 de grade, România este invadată din nou de ZĂPADĂ. Vezi câte victime a făcut gerul

SE ÎNTORC NINSORILE! După ce a DEGERAT la -31 de grade, România este invadată din nou de ZĂPADĂ. Vezi câte victime a făcut gerul

SE ÎNTORC NINSORILE! După ce a DEGERAT  la -31 de grade, România este invadată din nou de ZĂPADĂ. Vezi câte victime a făcut gerul
Sursa foto: Foto: Intact Images/ Mediafax/ www.jennytalia.com
01 Feb 2012   •   12:29
România îngheaţă la -31 de grade Celsius. Atât arătau în această dimineaţă termometrele la Întorsura Buzăului. Aproape la fel de frig a fost şi în vestul ţării, unde s-au înregistrat -28 de grade. Şi în sudul ţării au crăpat pietrele de frig. La Alexandria sunt acum -25 de grade Celsius în timp ce în nord, la Rădăuţi, sunt -27.

Cu toate că, teoretic, gerul ar trebui să se mai „domolească” în următoarele zile, românii vor avea de înfruntat un nou val de ninsori.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, şase români au murit în ultimele 24 de ore din cauza gerului.

VEZI IMAGINI CU MAREA NEAGRĂ ÎNGHEŢATĂ
Get Adobe Flash player

La Piteşti au fost azi noapte minus 15 grade Celsius. Pe străzi n-a fost ţipenie de om. În afara angajaţilor de la salubritate. Gerul a impus însă condiţii speciale de lucru.

La Târgu Jiu, din cauza gerului, foarte multe trenuri au avut întârziere iar călătorii au primit ceaiuri fierbinţi din partea poliţiştilor comunitari.

În Mehedinţi, poliţiştii aflaţi la datorie au fost cei care au primit ceai fierbinte, la minus 18 grade, din partea colegilor.

La Târgu Mureş, ambulanţele au ridicat mai mulţi oameni ai străzii şi i-au dus în centre de asistenţă.

La Craiova, poliţiştii au ridicat peste 35 de persoane fără locuinţe şi le-au dus la adăpost, în centrul pentru persoane defavorizate. Cei care au acceptat sprijinul autorităţilor pot rămâne în centru până la expirarea codului portocaliu de ger.



VEZI PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE:

JOI (2 februarie)
Deşi valorile termice vor fi în creştere, în special cele din cursul nopţii, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -14 şi -4 grade, iar cele minime între -20 şi -10 grade, uşor mai coborâte în depresiuni şi în nordul Moldovei, dar şi mai ridicate pe litoral. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în sud-vestul şi sudul ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, Muntenia, Dobrogea şi pe crestele montane. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

VINERI (3 februarie)
Deşi temperaturile vor continua sã creascã, vremea va fi deosebit de rece, geroasã noaptea şi dimineaţa în special în jumãtatea de nord a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în toatã ţara, dar cu precãdere seara şi noaptea în regiunile sudice, izolat mai abundent. În extremitatea de sud-est a ţãrii, treptat, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţã sau ploaie şi se va depune polei. Vântul va avea intensificãri în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi trecãtor în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -12 şi -6 grade, iar cele minime între -18 şi -8 grade, mai ridicate atât ziua cât şi noaptea în Dobrogea.

SÂMBĂTĂ (4 februarie)
Vremea va fi închisã şi va ninge temporar în toatã ţara, izolat mai abundent, iar în sud-estul teritoriului vor mai fi posibile şi precipitaţii mixte cu depunere de polei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în sud-est, dar şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -16...-6 grade, mai ridicate în continuare pe tot parcursul intervalului în Dobrogea.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.
 


×
Subiecte în articol: ninsoare zapada ger cod portocaliu de ger frig
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close