Antena 3 Actualitate Ce se întâmplă cu nunțile după 15 mai. Răspunsul ironic al lui Marcel Vela

Ce se întâmplă cu nunțile după 15 mai. Răspunsul ironic al lui Marcel Vela

30 Apr 2020   •   22:03
Ce se întâmplă cu nunțile după 15 mai. Răspunsul ironic al lui Marcel Vela
Sursa foto: Foto: Facebook

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost întrebat, joi seară, dacă se vor putea organiza nunţi după data de 15 mai. Vela afirmă că respectarea în continuare a tuturor măsurilor poate aduce o perspectivă ”optimistă” și în acest domeniu și că specialişti vor evalua situația în funcţie de contextul epidemiologic din acel moment.

”Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsătorii în pace şi linişte, dar cu 8 persoane, până în 15 mai, pe durata stării de urgenţă. După 15 mai, în funcţie de cum evuluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul CNSSU în legătură cu numărul de persoane care pot participa la evenimente de ordin personal, de genul nunţilor”, a declarat, joi seară, Marcel Vela.

”Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai spus Vela.

”Ca să ajungem într-o fază optimistă şi de perspectivă, în care să putem ajunge de la 8 la un alt număr de persoane, trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respectăm prevederile ordonanţelor, să respectăm distanţarea socială, să aplicăm toate condiţiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuşi dacă este cazul, să ştim cum să evităm locuri aglomerate, să respectăm condiţiile de la intrarea în magazin pentru a avea răbdare să nu fie mai mulţi oameni în acelaşi loc”, a mai mentionat Vela.

Acesta a explicat că, dacă peste două săptămâni, numărul de cazuri va fi în creştere nu va exista o analiză optimistă în niciun domeniu.

”Aşa că acest răspuns nu este la mine, analiza nu este la specialişti, cheia este la fiecare între noi. Depinde de comportamentul nostru şi de ceea ce mai răbdăm un pic încă”, a mai spus Vela.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close