x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Italienii salvează Arena Națională. Când se redeschide

de D.G.   •   13 Mar 2016   •   12:52
Italienii salvează Arena Națională. Când se redeschide  817

Vice-premierul Vasile Dîncu a declarat că există posibilitatea ca Arena Naţională să fie redeschisă în viitorul apropiat, cel mai probabil în cursul săptămânii următoare.

 "În acest moment, existau toate condiţiile ca meciul cu Spania să se desfăşoare aici. Legea prevede ca, în cazul în care nu există o autorizaţie de protecţie la incendii din partea ISU, să se ia măsuri suplimentare, să se facă un plan comun de măsuri între pompieri, salvare, ISU şi toţi ceilalţi şi să se desfăşoare meciul în condiţiile acestea. Este legală această soluţie şi a avut loc până acum. Odată cu spaima de după Colectiv, spaimă care a cuprins administraţia din Bucureşti, primarul a interzis meciurile. Am făcut împreună cu primăria, experţii de la primărie, pompierii şi ceilalti, deşi nu era în atribuţiile mele, un proiect pentru un plan comun de măsuri de protecţie şi până la urmă primarul nu a avut curajul sau a urmărit altceva şi nu vrut să pună în practică acest plan pentru a se desfăşura meciul. Dacă din 2011 până în 2016 primăria s-ar fi preocupat să aducă buletine de analiză cum a depus acum, ar fi fost mult mai simplu. Ne-au adus, după un scandal mediatic, în 3 martie, de la un laborator din Italia care e superior celui ISU, şi care spune că e de categoria B, deci se pot desfăşura meciuri. Probabil că luni, în cadrul şedinţei Comisiei, agreementul va fi oferit primăriei şi deci se vor putea desfăşura meciuri în viitor pe stadionul naţional", a declarat Vasile Dîncu pentru ProTV.

Într-o intervenție telefonică, realizatorul Antena 3 Adrian Ursu a spus că în acest moment trebuie văzut cine își asumă răspunderea pentru redeschiderea Arenei Naționale și cine va răspunde pentru aceste luni de zile în care o investiție de această valoare a stat nefolosită.

''Nu am înțeles de ce atâtea luni de zile nu au existat răspunsuri.     De fiecare dată când avem o criză avem declarații contradictorii ale autorităților care ar trebui sa coopereze și să fie coordonate în acțiune. În schimb, noi avem conflicte, mize politice mici și rezultatul este lipsa oricărei implicări. Acum aflăm de la vicepremierul Vasile Dîncu că se poate - că se poate ce nu s-a putut luni de zile, deși între timp nu s-a întâmplat nimic'', a spus Adrian Ursu.

 

La rândul său, redactorul șef GSP Cătălin Tolontan spune că primul pas pentru redeschiderea Arenei Naționale se va putea face mâine, când se întrunește o comisie de specialiști. Iar această comisie va avea de analizat două documente importante:

Arena Naţională, stadion care a costat 234 de milioane de euro şi are o capacitate de 55.634 de locuri, a fost închis la începutul lunii noiembrie din pricina unor probleme ridicate de materialul din care este construit acoperişul retractabil. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a decis că stadionul poate fi folosit dacă Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Bucureşti îşi asumă răspunderea, ISU neoferind aviz favorabil de funcţionare.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunţat că îşi asumă răspunderea pentru redeschiderea stadionului în vederea disputării meciului amical cu Spania din 27 martie, însă primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, nu a dorit să facă acest lucru.

sati