Antena 3 CNN Actualitate Se redeschide spitalul din Strehaia. Personalul medical disponibilizat sau detaşat va fi readus în oraş

Se redeschide spitalul din Strehaia. Personalul medical disponibilizat sau detaşat va fi readus în oraş

Se redeschide spitalul din Strehaia. Personalul medical disponibilizat sau detaşat va fi readus în oraş
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Noi 2012   •   10:44

Veşti bune pentru locuitorii din Strehaia. Spitalul, care a fost închis în aprilie 2011, îşi va relua activitatea şi va funcţiona cu statut de centru multifuncţional.

Primarul Sâmion Burcu a declarat pentru Agerpres că în incinta spitalului se vor înfiinţa cabinete de pediatrie, chirurgie, ginecologie şi o secţie de medicină internă cu o capacitate de 25 de paturi.

"Am început pregătirile în vederea dării în folosinţă a spitalului. Facem verificări la instalaţiile electrice, sanitare şi de apă potabilă. Va fi readus personalul medical disponibilizat sau detaşat la alte spitale din judeţ", a precizat Burcu.

Edilul oraşului Strehaia a mai arătat că spitalul este dotat cu aparatură şi echipamente medicale performante. "În anul 2010 aici s-a implementat un proiect european de modernizare a secţiilor de chirurgie, radiologie şi a Unităţii de Primiri Urgenţe în valoare de aproape un milion de euro. Ar fi păcat ca toate echipamentele achiziţionate să fie scoase din uz sau transferate la alte unităţi şi în acelaşi timp să fie schimbată destinaţia spitalului", preciza Burcu în luna august.

Spitalul va asigura servicii medicale de diagnosticare şi tratament pentru 45.000 de asiguraţi.


×
Subiecte în articol: tratament
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close