Antena 3 CNN Actualitate Se taie salariile la ANIF şi Romsilva. Directorul general va avea "numai" 6.700 lei pe lună

Se taie salariile la ANIF şi Romsilva. Directorul general va avea "numai" 6.700 lei pe lună

Se taie salariile la ANIF şi Romsilva. Directorul general va avea "numai" 6.700 lei pe lună
Sursa foto: anif
18 Aug 2009   •   22:45

După ce ani de zile au fost invidiaţi pentru salariile lor, şefii regiilor controlate de stat încep să simtă şi ei criza. E drept, nu ca restul lumii. Un director din cadrul Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare va primi un salariu de 3 ori mai mic decât anul trecut. Ceea ce înseamnă aproximativ câteva mii de lei lunar.

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare a câştigat anul trecut, numai în perioada iulie-decembrie, 133.000 de lei, având un salariu brut lunar de peste 22.000 de lei. Anul acesta, venitul se va reduce de 3 ori. Tot nu e rău, având în vedere că va primi 6.700 de lei pe lună.

Mai greu va fi probabil pentru membrii consiliului de administraţie din ANIF, care anul trecut primeau o indemnizaţie de 4.500 de lei, numai pentru participarea la o şedinţă. Criza le taie adânc în venituri, pentru că de-acum vor mai încasa doar 67 de lei.

În aceeaşi situaţie se află şi angajaţii Regiei Naţionale a Pădurilor. Fostul director general a câştigat în perioada august-decembrie 2008 aproape 137.000 de lei. Actualul şef al Romsilva a câştigat de la începutul acestui an de 3 ori mai puţin - 45.000 de lei.

Reducerile sunt considerabile, însă în continuare, un şef de regie are un venit lunar mult peste salariul mediu pe economie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: director general Romsilva
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close