Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Androne, desemnat compozitorul anului 2022 în cadrul unui concurs internațional de muzică. Primul român care primește această distincție

Sebastian Androne, desemnat compozitorul anului 2022 în cadrul unui concurs internațional de muzică. Primul român care primește această distincție

Sebastian Androne a fost desemnat compozitorul anului în cadrul International Classical Music Awards 2022. La 32 de ani, este primul român care primește această distincție.

Sebastian Androne, desemnat compozitorul anului 2022 în cadrul unui concurs internațional de muzică. Primul român care primește această distincție
Sursa foto: Facebook/Sebastian Androne-Nakanishi
de Adelina Miron    |    18 Ian 2022   •   22:56

„Sebastian Androne este unul dintre cei mai cunoscuți și talentați compozitori români ai tinerei generații. Lucrările sale au fost interpretate în Europa, Asia și Australia, de muzicieni și ansambluri foarte cunoscuți, precum BBC Singers sau Orchestra Tonhalle din Zurich. 

Este laureatul a peste 20 de concursuri de compoziție, printre care Golden Eye Award 2018, Tenso Young Composers Awards 2015 și Concursul George Enescu 2014. A studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, dar și la Birmingham și Paris, iar în prezent se perfecționează la Zurich.”, transmit organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă remis de Radio România Muzical.

Câștigătorii vor primi trofeele la Gala premiilor ICMA ce va avea loc la Filarmonica din Luxemburg pe 21 aprilie, eveniment ce cuprinde și un concert în care vor participa și o parte dintre câștigători.

În cadrul galei, Sebastian Androne va prezenta lucrarea "The Dark Blue Flower", care va fi interpretată în premieră în România pe 6 mai 2022, în cadrul unui concert al Orchestrei Naționale Radio, inclus în cadrul Stagiunii Euroradio 2021-2022.
 

×
Subiecte în articol: compozitor concurs muzica
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close