Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Bodu, audiat de DNA în dosarul în care e cercetat Severin

Sebastian Bodu, audiat de DNA în dosarul în care e cercetat Severin

Sebastian Bodu, audiat de DNA în dosarul în care e cercetat Severin
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Apr 2011   •   16:50

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a dat declaraţii, vineri, la DNA în ancheta privindu-l pe Adrian Severin. A detaliat procurorilor timp de mai bine de oră regulile Parlamentului European, respectiv ce înseamnă raportor, amendamente, discuţie preliminară în comisie, dezbatere, astfel încât ei să înţeleagă rolul fiecărui europarlamentar în acest caz, potrivit Agerpres.

DNA a declanşat o anchetă judiciară după ce publicaţia The Sunday Times a dezvăluit, cu înregistrări, că Adrian Severin, alături de alţi parlamentari europeni, a fost dispus să ia mită pentru a susţine anumite proiecte ale mediului de afaceri.

Şi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a început o investigaţie administrativă în acest scandal. Numele lui Sebastian Bodu apare în acest dosar pentru că Adrian Severin l-a menţionat ca fiind persoana pe care urma să o roage să depună un amendament în favoarea firmei ce dădea mita. 

Legat de autosesizarea procurorilor anticorupţie, europarlamentarul a spus că ancheta declanşată de OLAF e una administrativă, iar cea a DNA-ului este judiciară şi că este normal că aceştia s-au autosesizat şi fac cercetări.

Publicaţia britanică The Sunday Times a susţinut recent că trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser şi Adrian Severin - s-ar fi declarat dispuşi "să-şi vândă serviciile" contra unor sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Parlamentul European a decis să lanseze o investigaţie în urma informaţiilor apărute în cotidianul britanic. Adrian Severin a negat aceste acuzaţii şi a fost exclus din grupul socialist din Parlamentul European, în timp ce ceilalţi doi europarlamentari şi-au dat demisia.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close