Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiță, abonat la banii statului pe vremea liberalilor. A făcut milioane de euro din contracte cu SIE și ANAF

Sebastian Ghiță, abonat la banii statului pe vremea liberalilor. A făcut milioane de euro din contracte cu SIE și ANAF

Sebastian Ghiță, abonat la banii statului pe vremea liberalilor. A făcut milioane de euro din contracte cu SIE și ANAF
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mai 2017   •   15:36

Fostul deputat Sebastian Ghiță a primit 19,2 milioane euro de ministerului de Finanțe și alte aproape nouă milioane de euro de la ANAF în perioada 2008 - 2013, dezvăluie România Liberă.

Ana Maria Roman a arătat, la emisiunea Esențial, de la Antena 3, că firmele controlate direct sau prin interpuși de Sebastian Ghiță au început să primească contracte de la Ministerul Finanțelor Publice din anul 2008. Pe atunci, ministerul era condus de liberalul Varujan Vosganian de la care Ghiță a luat 1,2 milioane de euro. Sub ministeriarul lui Sebastian Vlădescu, Ghiță a beneficiat de contracte record de 12 milioane de euro.

De asemenea, jurnalista Sorina Matei a publicat informația că Sebastian Ghiță a primit contracte de la SIE în valoare de 245.000 de euro prin firme controlate direct sau prin interpuși, în perioada 2005 - 2017.

Potrivit acesteia, cel mai mare contract, de 200.000 de euro, derulat cu TEAMNET INTERNATIONAL, a fost atribuit direct pe motiv că a "necesitat impunerea unor măsuri speciale de siguranţă, pentru protejarea unor interese naţionale".

 

 

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita ANAF Esential
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close