Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiță, la ieșirea de la Parchetul General: ”Mă bucur că s-a început o anchetă care vizează un procuror DNA”

Sebastian Ghiță, la ieșirea de la Parchetul General: ”Mă bucur că s-a început o anchetă care vizează un procuror DNA”

Sebastian Ghiță, la ieșirea de la Parchetul General: ”Mă bucur că s-a început o anchetă care vizează un procuror DNA”
29 Sep 2016   •   11:57

Update: Sebastian Ghiță a ieșit de la Parchetul General, unde a venit să dea explicații în cazul autodenunțului care o vizează pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. ”Martor astăzi și a rămas ca în perioada următoare să mai vin cu elemente de probă care să ajute la soluționarea acestei situații. De multe ori, evit să dau date din dosar. Sunt convins că vor fi audiate şi alte persoane care să certifice cele spuse de mine. Am nominalizat persoanele care au participat împreună cu mine la acest eveniment. (...) Ce mă bucur eu, şi am declarat astăzi de dimineaţă, este faptul că Parchetul General a avut curajul să înceapă şi să facă o anchetă care vizează un procuror de la DNA, chiar pe Laura Codruţa Kovesi. Asta cred că este o chestiune de normalitate în statul român, pe care trebuie să o acceptăm toţi, chiar şi cei mai mari admiratori ai dânsei”, a declarat Sebastian Ghiță la ieșirea de la Parchetul General. La intrare în Parchetul General deputatul a fost zărit cu un stick. Întrebat dacă a lăsat deja dovezi procurorilor, Ghiță s-a ferit să comenteze.

Știre inițială: Sebastian Ghiță a ajuns, joi, la Parchetul General pentru a da explicații în cazul autodenunțului care o vizează pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

”În primul rând, mă bucur că astăzi Parchetul General ne arată tuturor cetățenilor României că și un procuror de la DNA, chiar și doamna Laura Codruța Kovesi, poate fi investigat și verificat pentru că si mie, și multora dintre noi începuse să ni se pară că acești oameni sunt deasupra legii. O primă chestiune s-a risipit și vedem toți că Parchetul General are această putere în Romania. În al doilea rând, acest autodenunț a fost înregistrat și acum își urmează calea legală. Sunt convins că procurorii vor aprecia asupra dovezilor pe care le voi prezenta și vor putea să afle adevărul. Ceea ce eu încerc să fac nu este ceva împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi, de altfel, nici nu o vizează această plângere. Este ceva ce are legătură cu mine. De aceea, celor care am văzut că din apărători ai adevărului şi justiţiei s-au transformat în nişte oameni care nu îşi doresc vreodată să se afle ceva despre vreun procuror de la DNA le spun că sunt şi ei oameni, ca şi noi”, a declarat Sebastian Ghiță la sosire la Parchetul General.

Deputatul a susținut în autodenunțul său că înalți demnitari au complotat să o protejeze pe șefa DNA. Informațiile din autodenunț au fost confirmate parțial de Traian Băsescu și Elena Udrea.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pe baza plângerii depuse de Sebastian Ghiță.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close