Antena 3 CNN Actualitate Seceta distruge agricultura, iar fermierii cer ajutor: ''Avem daună totală şi la porumb şi la grâu!''

Seceta distruge agricultura, iar fermierii cer ajutor: ''Avem daună totală şi la porumb şi la grâu!''

Nici la capitolul agricultură nu stăm mai bine. Este dezastru din cauza secetei, iar Guvernul nu face nimic pentru a îi ajuta pe fermieri, o spun chiar ei. Sunt regiuni lovite pentru al doilea an la rând de calamitate, iar mulţi fermieri au ajuns în pragul falimentului. O soluţie ar fi despăgubirile de la stat, dar legea care îi ajută pe oameni, tocmai ce a fost declarată neconstituţională, după o sesizare făcută la CCR de Guvernul Orban.

Seceta distruge agricultura, iar fermierii cer ajutor: ''Avem daună totală şi la porumb şi la grâu!''
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2020   •   21:30

În comuna Suhadu din judeţul Călăraşi, toate cele 1500 de hectare de porumb sunt calamitate din cauza secetei.

Situaţia nu a mai fost atât de gravă de 15 ani. În Dobrogea este pentru al doilea an la rând, când câmpurile sunt pârjolite.

''Avem daună totală şi la porumb şi la grâu pe anul în curs. Nu mai recuperăm nimic!'', spune un agricultor.

Pentru cultivarea fiecărui hectar cu cereale, agricultorii spun că au investit câte 3.000 de lei, bani pe care nu îi vor mai recupera.

Fermierii cer urgent intervenţia guvernului, după ce legea care le dădea dreptul la despăgubiri în caz de secetă, a fost declarată neconstituţională.

În urmă cu două săptămâni, Guvernul Orban a atacat la CCR, legea iniţiată în Parlament de PSD.

În acest moment, reprezentanţii Ministerului Agriculturii spun că aşteaptă rectificarea bugetară, pentru a vedea dacă rămân fonduri şi pentru despăgubirea celor afectaţi de secetă.

×
Subiecte în articol: seceta agricultura fermieri
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close