Antena 3 CNN Actualitate Secetă, în cea mai mare parte a regiunilor agricole. Vezi prognoza ANM

Secetă, în cea mai mare parte a regiunilor agricole. Vezi prognoza ANM

Secetă, în cea mai mare parte a regiunilor agricole. Vezi prognoza ANM
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    04 Sep 2012   •   15:32

Meteorologii informează că fenomentul de secetă se semnalează în cea mai mare parte a regiunilor agricole, prognoza pentru 4-10 septembrie estimând ploi slabe cantitativ, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

"La data de 3 septembrie, conţinutul de umiditate în stratul de sol 0-20 cm (ogor), prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată-SM) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică-SP şi local extremă-SE), pe majoritatea suprafeţelor agricole. Rezerva de apă din sol se încadrează în limite satisfăcătoare (AS), apropiate de optim (ApO) şi optime (AO), în cea mai mare parte a Munteniei, nordul Moldovei, centrul Dobrogei, local în sud-vestul şi sudul Transilvaniei, nordul Banatului", arată sursa citată.

În intervalul 4-10 septembrie 2012, prognoza meteorologică estimează că ploile, locale şi în general slabe cantitativ, se vor semnala cu precădere în jumătatea de nord a ţării şi vor avea o probabilitate mai mare de apari?ie în zilele de 6 şi 7 septembrie.

"În aceste condiţii, fenomenul de secetă pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv moderată, puternică şi local extremă se va semnala în cea mai mare parte a regiunilor agricole", subliniază ANM.

Citiţi prognoza meteo pentru următoarea perioadă.


×
Subiecte în articol: seceta România prognoza meteo ANM
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close