Antena 3 CNN Actualitate Sechestru de 3 MILIARDE de lei pe bunurile lui Chiliman, Moisescu, Costescu şi Brad. Chiliman contestă sechestrul pus pe averea sa

Sechestru de 3 MILIARDE de lei pe bunurile lui Chiliman, Moisescu, Costescu şi Brad. Chiliman contestă sechestrul pus pe averea sa

Sechestru de 3 MILIARDE de lei pe bunurile lui Chiliman, Moisescu, Costescu şi Brad. Chiliman contestă sechestrul pus pe averea sa
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Iun 2015   •   23:25

UPDATE 23.25 - Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie prin care solicită ridicarea sechestrului pus pe averea sa de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul în care este cercetat penal pentru corupţie, informează Agerpres.
 
Contestaţia lui Andrei Chiliman se va judeca pe 26 iunie.
 
Procurorii DNA au pus sechestru asigurător până la concurenţa sumei de trei miliarde lei, echivalent a 670 de milioane euro, pe bunurile primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, şi ale celor trei apropiaţi ai săi implicaţi în dosar - Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad.
 
Sechestrul a fost pus pe bunurile mobile şi imobile, acţiunile şi părţile sociale deţinute de cei patru, precum şi asupra sumelor existente în conturile bancare ale acestora.

Cât de BOGAT este Andrei Chiliman: 11 terenuri, obiecte de artă de 150.000 de euro. Vezi declaraţia de AVERE a primarului de la Sectorul 1

UPDATE 21.10 - Procurorii DNA Ploieşti au dispus instituirea sechestrului pe bunurile lui Andrei Chiliman şi pe ale celorlalţi trei inculpaţi din dosar, pentru a acoperi prejudiciul de trei miliarde de lei constatat.
 
Este vorba de prejudiciul-record în dosarul lui Andrei Chiliman. Procurorii spun că paguba se ridică la 670 de milioane de euro
 
Anchetatorii au descoperit, la percheziţiile de săptămâna trecută, făcute la locuinţa lui Vlad Moisescu, un contract prin care soacra fostului trezorier al PNL îşi împrumuta fiica cu 670 de milioane de euro. Chiliman a fost audiat de procurorii DNA Ploieşti împreună cu celelalte trei persoane implicate în dosar. 
 
Andrei Chiliman este acuzat că primea comisioane de 10-15% din valoarea contractelor pe care le încheia în numele Primăriei Sectorului 1 cu diverse firme. 
 
În cazul fostului trezorier al PNL, Vlad Moisescu, sechestrul vizează case, acţiuni şi conturi. La percheziţii, procurorii au găsit în locuinţa lui Moisescu un document, prin care soacra acestuia îşi împrumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro. 
 
Consiliera personală a lui Chiliman, Ioana Costescu, precum şi consilierul local Ion Brad sunt vizaţi şi ei în dosar şi au fost audiaţi de procurorii DNA Ploieşti. Ambii susţin că acuzaţiile împotriva lor nu sunt adevărate. 
 
Vlad Moisescu şi Ioana Costescu sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, iar Andrei Chiliman şi Ion Brad - de constituire a unui grup infracţional şi complicitate la trafic de influenţă. 
 
Potrivit anchetatorilor, Moisescu ar fi fost "creierul", iar Ioana Costescu se asigura că ordinele lui sunt respectate întocmai de funcţionarii Primăriei Sectorului 1. 
______________________________

Ştirea iniţială 09.15

Vlad Moisescu a ajuns, marţi dimineaţă, la Secţia 2 Poliţie a Capitalei, ca măsură a controlului judiciar, în dosarul privind atribuirea preferenţială de lucrări. 

În acelaşi dosar mai sunt inculpaţi edilul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman dar şi Ioana Costescu şi Ion Brad.

×
Subiecte în articol: Politie Capitală andrei chiliman
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close