Antena 3 CNN Actualitate Sechestru pe bunurile lui Marian Vanghelie

Sechestru pe bunurile lui Marian Vanghelie

Sechestru pe bunurile lui Marian Vanghelie
09 Apr 2015   •   17:27

Autorităţile au pus sechestru pe bunurile lui Marian Vanghelie. Procurorii i-au comunicat primarului suspendat al Sectorului 5 că i-au fost puse sub sechestru două imobile trecute în declaraţia de avere, precum şi un autoturism pe care i l-a vândut mai demult fratelui său.

Cezar Bivolaru, unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, a spus că primarul a fost adus din Arestul Poliţiei Capitalei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a i se aduce la cunoştinţă că s-a luat măsura sechestrului în cazul a două imobile ce figurau pe numele său şi care sunt trecute în declaraţia sa de avere, precum şi în cazul unui autoturism pe care edilul i l-a vândut în urmă cu mai mulţi ani fratelui său.

Avocatul a mai spus că, în cazul Oanei Niculescu Mizil, anchetatorii nu au avut pe ce să pună sechestru. Cezar Bivolaru a precizat că anchetatorii nu au pus sub sechestru şi conturi ale lui Vanghelie sau ale Oanei Niculescu Mizil.

Cristian Ene, avocatul Oanei Niculescu Mizil, a spus că, fiind o anchetă în curs, în care s-a calculat şi un prejudiciu, procurorii au luat măsura legală de punere sub sechestru a bunurilor tuturor celor cercetaţi în cauză. El a menţionat că atât lui Marian Vanghelie, cât şi Oanei Mizil li s-a comunicat acest lucru.

Oana Niculescu Mizil a spus, la ieşirea de la DNA, că l-a văzut Marian Vanghelie şi că nu are alte comentarii de făcut, apoi le-a urat jurnaliştilor "Paşte fericit!".

Şi Marian Vanghelie a plecat de la DNA, fiind dus cu o dubă a Poliţiei în Arestul Poliţiei Capitalei.


Marian Vanghelie și Oana Mizil au fost audiați, joi, la DNA.

Pe 14 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie şi a vărului său, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale
 
Pe 12 martie, Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectat că a dat o gaură în buget de 2 miliarde lei. Primarul percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata unor lucrări, susţin surse judiciare.



 

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie Oana Mizil
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close