Antena 3 CNN Actualitate "Mă simt ca la 45 de ani" | Secretul longevităţii, dezvăluit de veteranul de război şi scriitorul Radu Theodoru, la 100 de ani

"Mă simt ca la 45 de ani" | Secretul longevităţii, dezvăluit de veteranul de război şi scriitorul Radu Theodoru, la 100 de ani

Generalul de aviaţie Radu Theodoru a împărtășit cu ocazia aniversării a 100 de ani secretul longevității sale.

de Mihaela Bîrzilă    |    04 Feb 2024   •   18:38

Generalul de aviaţie Radu Theodoru, cunoscut şi ca scriitor, și-a petrecut toată tinerețea la manşa avioanelor. Este vorba de IAR 80 şi Messerschmitt 109. Şi nu de puține ori a fost la limita dintre viaţă şi moarte, atât în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cât şi ulterior, în vreme de pace.

În paralel, frecventând Cenaclul literar de la Sibiu, şi-a încercat talentul scriind o nuvelă, intitulată "Răscoala lui Mihai Viteazul“. Apoi a mai scris şi roman istoric, numit "Brazdă şi paloş". 

Întrebat care este secretul longevității sale, veteranul de război Radu Theodoru a spus: 

"Mă simt cam la 45 de ani. Vârsta nu este un merit. Dacă la 100 de ani nu ai transpirat decât la plajă atunci de pomană ai ajuns la 100 de ani. Dacă însă ai transpirat în folosul societății, a familiei, atunci înseamnă că ai dat ritm vieţii şi viaţa ţi-a dăruit acest răstimp, un secol în cazul meu, în care am străbătut 3-4 orânduiri sociale, deloc comode".

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini din arhiva personală cu generalul de aviaţie Radu Theodoru.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dacă înţelegem că viaţa ne este dată ca să rodească, ca să fim sănătoși, ca să fim activi, trebuie să avem un program exact, ordonat pe nişte coordonate care să slujească deopotrivă fizicului dar şi psihicului şi echilibrului nostru cu lumea.(...)

Dacă nu venerăm adevărul şi nu avem forţa ca să-l impunem trăim de pomană. Adică trăim într-o lume falsă, devenim nişte fantoșe care nu au niciun fel de suport, adică pământul pe care noi militarii l-am sfințit cu sânge veac după veac.

Fiecare centimetru din această uniformă este pătat cu sângele camarazilor mei şi asta nu se uită", a spus generalul de aviaţie Radu Theodoru într-un interviu pentru Antena 3 CNN. 

 

 

 

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close