Antena 3 CNN Actualitate Un secretar de stat din MApN a vorbit la Berlin despre avioanele Eurofighter trimise în România pentru poliția aeriană a NATO

Un secretar de stat din MApN a vorbit la Berlin despre avioanele Eurofighter trimise în România pentru poliția aeriană a NATO

Cele 4 avioane de luptă Eurofighter trimise recent în România pentru a susține misiunea de poliție aeriană a NATO reprezintă un semn de solidaritate din partea unui partener excepțional al României, care este Germania.

Un secretar de stat din MApN a vorbit la Berlin despre avioanele Eurofighter trimise în România pentru poliția aeriană a NATO
Sursa foto: hepta / DPA Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   20:42

Declarația a fost făcută de secretarul de stat în Ministerul român al Apărării, Simona Cojocaru, în timpul unei vizite la Berlin.

Secretarul de stat a transmis aprecierea României pentru implicarea Germaniei în eforturile de consolidare a securității pe flancul estic al NATO.

Cojocaru avut întâlniri cu Benedikt Zimmer, un omolog al său din Ministerul Federal al Apărării din Germania, precum și cu Marie-Agnes Strack-Zimmermann, președinta Comisiei de apărare din Bundestag.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte ale agendei internaționale de securitate, cu accent pe regiunea Mării Negre, iar oficialul român a prezentat provocările cu care se confruntă această regiune de importanță strategică și a subliniat necesitatea întăririi securității în zonă.

Pe de altă parte, secretarul de stat din cadrul MApN a participat la cea de-a noua conferință "Europe’s Strategic Choices", organizată de Chatham House, Institutul pentru Politica de Securitate de la Universitatea din Kiel și Fundația Konrad Adenauer.

Simona Cojocaru a subliniat că dezinformarea, știrile false, propaganda și alte mijloace hibride sunt utilizate de unii actori ai vieții publice pentru creșterea influenței regionale și globale și pentru subminarea sistemelor și instituțiilor democratice.

Sursa: Mediafax
 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close