Antena 3 CNN Actualitate Secretarul de stat Dan Fătuloiu cere demiterea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă

Secretarul de stat Dan Fătuloiu cere demiterea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă

Secretarul de stat Dan Fătuloiu cere demiterea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Noi 2010   •   16:37

Secretarul de stat MAI, Dan Fătuloiu, a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, demiterea din funcţie a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, informează Gândul.

"I-am spus ministrului că dacă nu îl demite, eu îmi dau demisia", a declarat Dan Fătuloiu, pentru sursa citată.

Secretarul de stat Valentin Fătuloiu a anunţat, luni, că i-a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, demiterea lui Aurelian Şoric din funcţie. Acesta este acuzat de către conducerea Ministerului de Interne de management defectuos. În replică, Şoric susţine că nu ar contesta această decizie, dar că are altă părere.

"Cred că eventuala mea eliberare din funcţie nu are nicio legătură cu acest caz. Este pur şi simplu conjuncturală şi face parte dintr-un proiect al domnului Fătuloiu de restructurare a Ministerului de Interne şi, implicit, a Poliţiei Române. Domnul Fătuloiu este adeptul principiului că o persoană care ocupă o funcţie mai mult de patru ani se rutinează şi nu mai dă rezultate la valoarea iniţială. Îl respect prea mult pe domnul Fătuloiu pentru a contesta această decizie eventuală", a explicat şeful IPJ Neamţ, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şefii de post din IPJ Neamţ ameninţă că vor demisiona în bloc dacă şeful Inspectoratului, Aurelian Şoric, va fi schimbat din funcţie. Secretarul de stat din MAI, Valentin Fătuloiu i-a propus, luni, ministrului de Interne demisia lui Şoric pentru management defectuos.

"Din câte ştiu eu, la ora asta conducerea Ministerului nu a format concluzii în legătură cu evenimentul din data de duminică. Să fie sănătos domnul Fătuloiu! Dacă nu revine asupra deciziei (n.r. de demitere a lui Aurelian Şoric) până la ora 16:00, toţi cei 78 de şefi de post din judeţul Neamţ îşi vor da demisia. De mâine, să numească alţi 78 de şefi de post", a anunţat unul dintre şefii de post de la IPJ Neamţ, în aplauzele colegilor.

Reacţia conducerii Ministerului de Interne vine după ce presa a scris de mai multe ori că Gheorghiţă Mararu, interlopul ucis duminică în Piatra Neamţ, avea legături strânse cu şeful Poliţiei Neamţ. Aurelian Şoric a fost pus în funcţie în 2006 după un scandal asemănător, în urma căruia conducerea IPJ Neamţ a fost demisă.

×
Subiecte în articol: Petre Toba
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close