Antena 3 CNN Actualitate Secretarul de stat Emilian Cutean, demis şi condamnat la cinci ani de închisoare pentru delapidare

Secretarul de stat Emilian Cutean, demis şi condamnat la cinci ani de închisoare pentru delapidare

Secretarul de stat Emilian Cutean, demis şi condamnat la cinci ani de închisoare pentru delapidare
Sursa foto: cutean
15 Iun 2009   •   16:38

Premierul Emil Boc a semnat decizia de eliberare din funcţie a secretarului de stat pentru Problemele Revoluţionarilor, Emilian Cutean. Acesta a fost condamnat, luni, la cinci ani de închisoare, fiind acuzat că a prejudiciat Guvernul cu peste 200.000 de lei.

Emilian Cutean a declarat că decizia Judecătoriei sectorului 1 l-a surprins, în condiţiile în care, spune el, a respectat întotdeauna legea.

De asemenea, crede fostul deputat PSD, condamnarea sa vine ca urmare a eforturilor sale de a le retrage certificatele de revoluţionar celor care le-au dobândit ilegal.

În urma deciziei Judecătoriei Sectorului 1, zeci de revoluţionari s-au adunat în faţa Palatului Victoria cerând demisia lui Cutean.

Secretarul general al Executivului a precizat că aşteaptă poziţia oficială a PSD în acest caz, în condiţiile în care Cutean a fost numit în funcţia de secretar pentru problemele revoluţionarilor din partea social-democraţilor.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Antena 3

×
Subiecte în articol: secretar de stat
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close