Antena 3 CNN Actualitate Secretarul de stat pentru revoluţionari Adrian Sanda a fost reţinut

Secretarul de stat pentru revoluţionari Adrian Sanda a fost reţinut

Secretarul de stat pentru revoluţionari Adrian Sanda a fost reţinut
de M.Z.    |    17 Noi 2016   •   08:28

Secretarul de stat pentru revoluţionari Adrian Sanda a fost reţinut de procurori, în dosarul indemnizaţiilor ilegale pentru participanţii la revoluţia din 1989. 

Anchetatorii au mai reţinut alte şase persoane, printre care şi pe Andreea Dragomir, cea care îşi folosea influenţa pe care o avea la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor, conform unor surse apropiate anchetei, citate de Antena 3.

Alte două persoane sunt cercetate sub control judiciar, în dosarul care vizează acordarea ilegală a peste 3.000 de titluri de revoluţionar. Prejudiciul calculat este de 13 milioane de lei.

Adrian Sanda, principalul suspect în acest dosar, este acuzat că ar fi dat mii de certificate de revoluţionar, contracost. 

Dacian Cioloş l-a demis pe Sanda, imediat după ce s-a anunţat că acesta este dus la audieri.

Procurorii susţin că Sanda, prin secretariatul pe care îl conduce, a decis includerea oraşelor Deva, Buzău, Brăila, Târgovişte şi Herculane în categoria localităţilor în care au existat victime la Revoluţie, deşi acest lucru nu este adevărat.

Un alt personaj-cheie din dosar este Andreea Dragomir, şi ea reţinută de procurori. Femeia este acuzată că ar fi apelat la mai multe persoane pentru promovarea contestaţiilor depuse la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor, susţin surse apropiate anchetei. 

Procurorii ar avea şi intercetări telefonice care dovedesc faptele. Banii i-ar fi primit chiar la intrarea principală a Parlamentului. 

După mai bine de 12 ore de audieri, încă cinci persoane au fost reţinute de procurori în acest dosar.

Peste 3.500 de persoane sunt suspectate că au dat mită între 1.000 şi 5.000 de euro fiecare, pentru a obţine ilegal titluri de ”luptător cu rol determinant” în cadrul Revoluției din 1989. 

×
Subiecte în articol: retinere
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close