Antena 3 Actualitate Secretarul general al NATO a mulţumit României pentru "contribuţia de substanţă" la misiunile aliate

Secretarul general al NATO a mulţumit României pentru "contribuţia de substanţă" la misiunile aliate

12 Feb 2017   •   19:24
Secretarul general al NATO a mulţumit României pentru "contribuţia de substanţă" la misiunile aliate
Sursa foto: Foto: Jens Stoltenberg/Facebook

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, duminică, o convorbire telefonică cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, 'la iniţiativa acestuia din urmă', oficialul NATO exprimind apreciere faţă de angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare, potrivit unui comunicat MAE transmis Agerpres.

"Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele de punere în aplicare a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia, cu accent pe măsurile vizând consolidarea apărării şi descurajării aliate în zona Mării Negre. Au fost salutate progresele deja obţinute şi a fost subliniată necesitatea continuării eforturilor în vederea implementării depline a deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel", evidenţiază comunicatul MAE.

Şeful diplomaţiei române a subliniat "importanţa unei abordări unitare din partea Alianţei, care să asigure coerenţa de acţiune între dimensiunea nordică şi cea sudică a flancului estic". De asemenea, Meleşcanu "a evocat angajamentul ferm al României pentru o relaţie transatlantică puternică, precum şi pentru îndeplinirea obligaţiilor care decurg din statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv pe linia alocării resurselor necesare apărării".

Potrivit comunicatului menţionat, a fost salutată declararea, la Varşovia, a capacităţii operaţionale iniţiale a sistemului NATO de apărare antirachetă, prin integrarea facilităţii de la Deveselu, şi a fost evidenţiată importanţa continuării acestui proces, în vederea operaţionalizării depline a sistemului NATO.

Stoltenberg a mulţumit României pentru "contribuţia de substanţă" la misiunile aliate

"La rândul său, secretarul general al NATO a adresat mulţumiri pentru contribuţia de substanţă a României la operaţiile şi misiunile aliate, în special în Afganistan. Totodată, înaltul oficial NATO a exprimat aprecierea faţă de angajamentul României de a aloca, anual, 2% din PIB pentru apărare, ceea ce confirmă, o dată în plus, determinarea fermă a României de a-şi respecta obligaţiile în calitate de stat membru NATO", se mai afirmă în comunicatul MAE.

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu Jens Stoltenberg

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close