Antena 3 CNN Actualitate Secretele lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluite de fostul secretar personal: ”Eu vorbesc despre ceea ce am trăit, alții vorbesc despre ceea ce au auzit”

Secretele lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluite de fostul secretar personal: ”Eu vorbesc despre ceea ce am trăit, alții vorbesc despre ceea ce au auzit”

O nouă filă de istorie din perioada comunistă, dar și din viața fostului dictator Nicolae Ceaușescu, poate fi descoperită în cartea ”În ochiul ciclonului”, în care fostul secretar personal al lui Ceaușescu, Constantin Boștină, a vorbit despre personalitatea, acțiunile și o parte dintre secretele acestuia.

Secretele lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluite de fostul secretar personal: ”Eu vorbesc despre ceea ce am trăit, alții vorbesc despre ceea ce au auzit”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    17 Iul 2021   •   15:39

Constantin Boștină s-a decis să vorbească după aproape 32 de ani de la căderea regimului comunist din România despre anii săi de activitate alături de fostul lider al regimului.

„Am scris această carte pentru că eu, în majoritatea vieții mele, din studenție și până la 1989 am fost fie alături de Nicolae Ceaușescu, fie foarte aproape de el, și cunosc foarte multe lucruri așa cum s-au petrecut ele. Eu vorbesc despre ceea ce am trăit, alții vorbesc despre ceea ce au auzit.”, a declarat Constantin Boștină reporterilor.

Fostul secretar a împărtășit cu autorii cărții, Sorin Stănescu și Alice Barbu, detalii despre personalitatea și acțiunile lui Ceaușescu.

Invitat să scrie o  prefață pentru această carte, jurnalistul  Ion Cristoiu a scris o postfață de 100 de pagini, ce a devenit astfel o carte în carte.

„Avem de-a face cu o carte de memorii. Domnul Constantin Boștină a avut o funcție unică și rară. Valoarea deosebită a cărții stă în faptul că Constantin Boștină nu e tendențios. Încearcă o apreciere a epocii Ceaușescu, ar putea fi acuzat de nostalgie pentru că o contrapune epocii postdecembristă. Sunt foarte multe dezvăluiri în carte.”, a spus Ion Cristoiu la evenimentul de lansare al cărții.

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu secrete secretar
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close