Antena 3 CNN Actualitate Secretele din sediul PSD. Sorin Grindeanu nu vrea să demisioneze. Liviu Dragnea s-a manifestat destul de nervos

Secretele din sediul PSD. Sorin Grindeanu nu vrea să demisioneze. Liviu Dragnea s-a manifestat destul de nervos

Secretele din sediul PSD. Sorin Grindeanu nu vrea să demisioneze. Liviu Dragnea s-a manifestat destul de nervos
de S.T.    |    13 Iun 2017   •   20:57

Radu Tudor a prezentat marți, la emisiunea „Punctul de întâlnire”, care au fost elementele esențiale ale discuției dintre premierul Sorin Grindeanu și președintele PSD Liviu Dragnea în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul PSD, luni seară.

1. În noapte de 12 spre 13 iunie, premierul Sorin Grindeanu a sosit din Croația unde a efectuat o vizită de lucru. El a fost chemat la sediul PSD din strada Ion Ionescu de la Brad de către Liviu Dragnea. În sediu erau și o serie de lideri apropiați lui Dragnea.

2. După miezul nopții, Dragnea, Grindeanu și liderii PSD chemați de președintele partidului au început o discuție furtunoasă. De la început dialogul a fost foarte tensionat.

3. Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu s-a aventurat ă ceară demisia premierului, așa cum a apărut pe surse în presă. În schimb, locotenenții lui Dragnea, președintele executiv Niculae Bădălău și vicepreședintele Paul Stănescu, au adus acuzații dure premieruui și i-au cerut acestuia demisia.

4. Motivele demisiei cerute de baronii Bădălău și Stănescu, locotenenții lui Dragnea, nu au fost etrem de clare. Unul dintre ele este că „nu s-au aplicat niște măsuri din cele peste 300 prevăzute de programul de guvernare”.

5. Premierul Sorin Grindeanu a ascultat, și-a expus punctul de vedere, susținându-și cauza și pledând pentru a nu se declanșa o criză politică gravă și instabilitate.

6. Sorin Grindeanu a spus explicit în fața lui Dragnea, Bădălău, Stănescu: „Nu demisionez!”

7. Sorin Grindeanu a explicat conducerii că demisia sa nu poate fi cerută de niște lideri adunați ad-hoc, că demisia ar fi o încălcare a statutului PSD.

8. Sorin Grindeanu a explicat că e ferm hotărât să nu cedeze nici zilele următoare și că doar un congres PSD poate în mod legal să decidă schimbarea unui premier al partidului.

9. Liviu Dragnea s-a manifestat destul de nervos și nemulțumit, iar Niculae Bădălău și Paul Stănescu l-au amenințat pe premier cu retragerea totală a sprijinului politici rintr-un vot în Comitetul Executiv Național.

10. Liviu Dragnea și echipa sa vor avea o nouă întâlnire în această noapte, pentru a controla votul din Cex ce se va exprima în cursul zilei de mâine. Mai sunt 24 de ore până la marea decizie pe care o va lua PSD față de guvernul condus de Sorin Grindeanu și personal față de acesta.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close