Antena 3 Actualitate Secretele din spatele hypermarketurilor care ne pun VIAŢA în PERICOL. Nimic nu se aruncă, totul de transformă

Secretele din spatele hypermarketurilor care ne pun VIAŢA în PERICOL. Nimic nu se aruncă, totul de transformă

de L.D.    |    20 Apr 2012   •   10:13
Secretele din spatele hypermarketurilor care ne pun VIAŢA în PERICOL. Nimic nu se aruncă, totul de transformă
Sursa foto: foto: jdv-trc.blogspot.com

Cele mai multe supermarketuri şi hipermarketuri pun sănătatea clienţilor în pericol, doar pentru a-şi minimaliza pierderile. Astfel, marfa ieşită din garanţie apelează la practici periculoase pentru sanătatea consumatorilor.

Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC, a dispus controlul mai multor hyper şi supermarketuri din Bucureşti, din cauza plângerilor tot mai dese din partea clienţilor cu privire la mâncarea stricată de pe rafturi, informează adevărul.ro.

Printre neregulile găsite de cei de la OPC, au fost ciupercile ieşite din garanţie care erau scoase din casolete şi amestecate cu cele vrac, carne alterată trimisă în afumători special amenajate care a doua zi era pusă la vânzare sub numele de "specialitate afumată". De asemenea, pulpe de pui sau de curcan vândute la superpromoţii, care prezentau un adevărat pericol pentru consumatori.

Totodată puii crescuţi în baterii erau vânduţi sub numele de "pui antistres", carnea de porc injectată nu avea pe etichetă nimic care să specifice faptul că este modificată genetic. Un alt şiretlic al producătorilor este trimiterea cărnii alterate către restaurante proprii unde este gătită şi vândută.

Laptele ieşit din garanţie era trimis înapoi la fabrică unde era schimbată doar data de expirare, iar cel pe care scria că este îmbogăţit cu vitamine nu conţinea nimic de acest fel.

Conform adevărul.ro, din 10 unităţi controlate,  8 dintre ele au prezentat nereguli grave.

×
Subiecte în articol: hypermarket Supermarket scandal carne carne

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close