Antena 3 CNN Actualitate SECRETUL din spatele straielor preoțești. Cu ce se ocupa un preot din Constanța

SECRETUL din spatele straielor preoțești. Cu ce se ocupa un preot din Constanța

SECRETUL din spatele straielor preoțești. Cu ce se ocupa un preot din Constanța
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Feb 2013   •   21:57

Un preot de 32 de ani de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa a fost reținut joi pentru trafic de etnobotanice. Se pare că acesta face parte din aceeași rețea destructurată saptămâna trecută de polițiști, acţiune în urma căreia cinci persoane au fost arestate, scrie Mediafax.

Preotul este acuzat că a livrat, în cursul anului 2012, mai multe colete cu etnobotanice, pe care le lua din Portul Constanţa, către liderul unei reţele de comercializare a unor astfel de substanţe în municipiul Vaslui. Ulterior, alte persoane din cadrul grupului infracţional se ocupau de distribuirea etnobotanicelor, contracost, în rândul tinerilor din municipiul Vaslui, inclusiv liceeni.

"Tânărul de 32 de ani a fost reţinut de procurorii vasluieni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Vaslui, urmând ca mâine (n.r. - vineri) să fie prezentat la Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Preotul, alături de cele 5 persoane arestate săptămâna trecută, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional, aderare la un grup infracţional şi efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive. În urma percheziţiilor făcute la domiciliile lor, poliţiştii au confiscate 675 pliculeţe cu substanţe etnobotanice, care urmau să fie vândute pe piaţa vasluiană cu 10 lei bucata.

×
Subiecte în articol: preot DIICOT
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close