Antena 3 CNN Actualitate Secţia de ginecologie de la maternitatea din Călineşti, închisă temporar din cauza mai multor acuzaţii de malpraxis

Secţia de ginecologie de la maternitatea din Călineşti, închisă temporar din cauza mai multor acuzaţii de malpraxis

Secţia de ginecologie de la maternitatea din Călineşti, închisă temporar din cauza mai multor acuzaţii de malpraxis
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Sep 2013   •   07:42

Secţia de ginecologie de la maternitatea din Călineşti, judeţul Arges, a fost închisă temporar, din cauza mai multor acuzaţii de malpraxis, a anunţat directorul medical al unitaţii.

Ultimul caz este al unui bebeluş care a murit sâmbătă, în condiţii suspecte. Medicul care s-a ocupat de naştere mai are la activ două dosare, într-unul din ele fiind condamnat la un an cu suspendare. 

Nou-născutul avea 4,4 kilograme şi în mod normal, la această mărime trebuia să vină pe lume prin cezariană. Mama nu a fost examinată însă înainte de naştere la ecograf şi cadrele medicale nu s-au aşteptat să fie atât de mare.

Travaliul a durat şase ore şi, după cum spun legiştii, cel mai probabil, trupul copilului i-a fost zdrobit de medicul care se chinuia să-l scoată din pântecul mamei.  
 
Copilul a fost scos mort din pântecul mamei. Părinţii nu au primit până acum vreo explicaţie. Au aflat abia după autopsie că bebeluşul a fost traumatizat mortal în timpul manevrelor medicale. 
 
Dilema bebeluşului mort. Medic: Copilul a decedat la naştere. IML: Copilul s-a născut viu
 
La maternitatea din Călineşti nu există însă medic anestezist şi nu se fac operaţii de cezariană. Nici alţi doctori care să asiste la naşteri nu există, spun reprezentanţii DSP.
 
Acelaşi medic care s-a ocupat de naşterea de sâmbătă a mai fost cercetat în alte două cazuri de malpraxis. Prima dată, în 2007 când a uitat pansamentele în burta unei gravide. Atunci a fost condamnată la un an de închisoare, dar cu suspendare. Pentru a doua acuzaţie, a primit un vot de blam de la Colegiul Medicilor.
 

×
Subiecte în articol: copil mort malpraxis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close