Antena 3 CNN Actualitate Veşti bune pentru locuitorii Sectorului 5 din Bucureşti privind locurile de parcare

Veşti bune pentru locuitorii Sectorului 5 din Bucureşti privind locurile de parcare

Primăria Sectorului 5 din București va pune la dispoziția locuitorilor o platformă digitală pentru închirierea spațiilor de parcare. Portalul va fi accesibil după ce municipalitatea va inventaria toate spațiile de parcare, operațiune ce presupune și demolarea de garaje. Acțiunea de inventariere a spațiilor de parcare va începe miercuri.

Veşti bune pentru locuitorii Sectorului 5 din Bucureşti privind locurile de parcare
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    09 Mar 2021   •   18:06

În paralel, echipele care vor acționa pe teren au în vedere identificarea de spații ce pot fi transformate în noi locuri de parcare.

„O astfel de situație o reprezintă garajele amplasate ilegal, care urmează să fie demolate. Poliția Locală Sector 5, prin Direcția de Control – Disciplina în Construcții, a procedat la somarea tuturor garajelor de pe raza sectorului. În cazul în care proprietarii nu au ridicat garajele în termen de 24 de ore de la primirea somațiilor, Poliția Locală Sector 5 poate acționa pentru ridicarea acestora. Astfel, în locul garajelor se vor putea crea mai multe locuri de parcare, decât cele existente în prezent”, au anunțat reprezentanții Primăriei Sectorului 5.

După ce acțiunea de inventariere a locurilor de parcare va fi finalizată, toate informațiile se vor regăsi într-o platformă digitală. Cetățenii vor putea să vadă în timp real locurile de parcare de reședință disponibile, vor putea să își selecteze singuri locul de parcare dorit, iar depunerea documentelor se va face electronic, direct în platforma digitală.

După ce documentele vor fi validate de către funcționarii Primăriei, plata se va putea face tot prin intermediul sistemului on-line, au precizat reprezentanții Sectorului 5.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close