Antena 3 CNN Actualitate Securitatea şcolilor: Aproape 4.000 de unităţi de învăţământ au camere de supraveghere

Securitatea şcolilor: Aproape 4.000 de unităţi de învăţământ au camere de supraveghere

Securitatea şcolilor: Aproape 4.000 de unităţi de învăţământ au camere de supraveghere
Sursa foto: Scolile sunt dotate cu sisteme de supraveghere
08 Oct 2009   •   16:04

Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a dispus mai multe măsuri la nivelul unităţilor teritoriale de poliţie, pentru diminuarea riscului infracţional şi victimal în rândurile elevilor şi al personalului didactic.

Poliţiştii serviciilor de ordine publică au verificat modul în care unităţile de învăţământ respectă prevederile legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, în ceea ce priveşte modul de supraveghere şi pază a unităţilor şcolare.

Din totalul celor 13.555 unităţi de învăţământ preuniversitar existente la nivelul întregii ţări, dintre care 3.539 în mediul urban şi 10.016 în localităţile rurale, 4.748 sunt asigurate cu o singură formă de pază.

Astfel, 3.180 de unităţi de învăţâmânt au asigurată paza proprie, 554 au încheiat contracte cu societăţi specializate, iar 794 de şcoli au optat pentru angajarea lucrătorilor din cadrul poliţiei comunitare.

În acelaşi timp, alte 653 de unităţi de învăţământ sunt asigurate cu pază mixtă, adică din pază proprie, respectiv societăţi specializate sau paza din cadrul Poliţiei Comunitare.

De asemenea, 1.703 de unităţi de învăţământ au pază permanentă, 2.167 numai pe timpul orelor de curs, iar la 2.692 de şcoli este asigurată paza după terminarea porgramului şcolar.

Referitor la modul de dotare a şcolilor cu sisteme moderne de supraveghere, acestea sunt instalate în 3397 unităţi de învăţământ.


Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close