Antena 3 CNN Actualitate "Securitatea țării, afectată de decizia CCR privind cartelele prepay". Vezi cine face această declaraţie!

"Securitatea țării, afectată de decizia CCR privind cartelele prepay". Vezi cine face această declaraţie!

"Securitatea țării, afectată de decizia CCR privind cartelele prepay". Vezi cine face această declaraţie!
16 Sep 2014   •   20:10

Securitatea țării este puternic afectată de decizia luată marți de Curtea Constituțională (CCR), care a admis cu majoritate de voturi sesizarea de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului privind proiectul de lege care vizează identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay, consideră Asociația pentru Implementarea Democrației.
"Securitatea României, combaterea terorismului și a altor tipuri de infracțiuni care aduc atingere gravă atât securității naționale, cât și securității cetățeanului, sunt puternic afectate de decizia luată de plenul Curții Constituționale, slăbind capacitatea instituțiilor cu atribuții în domeniu de a contracara amenințările la adresa acestora. Mai mult, decizia luată de CCR vine într-un moment și un context geopolitic regional și internațional deosebit de sensibile, îngreunând considerabil capacitatea de intervenție și reacție a instituțiilor statului în fața unor potențiale pericole la adresa României", se arată într-un comunicat al organizației nonguvernamentale, informează AGERPRES.

Potrivit sursei citate, decizia afectează grav capacitatea statului român de a duce la îndeplinire angajamentele asumate în cadrul ultimului summit NATO.

"În același timp, Asociația pentru Implementarea Democrației consideră necesar ca Parlamentul, în regim de urgență, să întocmească un nou proiect de lege care să ia în considerare observațiile Curții Constituționale și care să prevadă obligativitatea declarării datelor cu caracter personal de către utilizatorii de cartele prepay, asigurându-se astfel un tratament egal și nediscriminatoriu", se mai arată în comunicat.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, marți, că Legea referitoare la identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay este neconstituțională, după ce a admis sesizarea Avocatului Poporului.

CITEŞTE ŞI: Legea cartelelor prepay este neconstituţională

×
Subiecte în articol: decizia ccr
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close