Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial: "Cazul Anca" - prelungirile unei înscenări judiciare odioase

Secvenţial: "Cazul Anca" - prelungirile unei înscenări judiciare odioase

Secvenţial: "Cazul Anca" - prelungirile unei înscenări judiciare odioase
16 Feb 2014   •   17:51

Adrian Ursu a prezentat, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial" câteva detalii şi dezvăluiri cutremurătoare despre cea mai mare înscenare judiciară din Romania: "Cazul Anca".

În 1977, şoferul de taxi Gheorghe Samoilescu a fost torturat de miliţieni şi procurori până când a recunoscut că a violat, ucis şi tranşat o tânără. Bărbatul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, dar a fost eliberat după 4 ani, când a fost prins adevăratul criminal.

Victima teribilei crime, o tânără de 20 de ani, ANCA B., a fost violată şi omorâtă cu cruzime. Asasinul a încercat apoi să şteargă urmele, a tranşat cadavrul şi a aruncat bucăţile în mai multe locuri din oraş.

Jurnalistul luju.ro Răzvan Savaliuc, prezent în emisiune, l-a ajutat pe Gheorghe Samoilescu, în 1996, să facă plângere penală şi să îşi ceară în justiţie dreptul la despăgubiri.

"Nu avea cunoştinţe juridice şi nici pregătirea să se ducă să se bată pentru drepturile lui. (...) Cel mai mult m-a impresionat că era lucid şi dornic să i se facă dreptate", a declarat Gheorghe Samoilescu, la Antena 3.


În 13 februarie 2014, după aproape 4 decenii, statul român a fost obligat de Tribunalul Bucureşti să plătească 500.000 de euro fiicei taximetristului care a făcut închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close