Secvenţial: Cele mai mari catastrofe rutiere din istoria României - Urme şterse rapid cu buldozerele şi armele cenzurii

de A.M.P    |    30 Iun 2013   •   18:58

Adrian Ursu a arătat, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", cum au înţeles autorităţile române să gestioneze două evenimente extrem de tragice petrecute pe şoselele din România: accidentul de la Mihăileşti (2004) şi cel din judeţul Botoşani (1980).

Jurnalistul a arătat că, în ambele cazuri, oficialii acelor vremuri au încercat să şteargă urmele a ceea ce se petrecuse, chiar dacă asta a însemnat să niveleze terenul, aşa cum s-a întâmplat la Mihăileşti, la doar câteva ore de la explozie.

Cel mai grav accident rutier petrecut vreodată în România a avut loc în 1980 în judeţul Botoşani. În apropierea localităţii Huţani, un autobuz cu 83 de oameni s-a răsturnat într-o mlaştină şi 48 de oameni au murit, iar alţi 35 au fost răniţi.

Singura informaţie publicată în presa vremii a fost doar că un autobuz care circula pe ruta Suceava - Botoşani a fost implicat într-un accident.

Şi acum acel drum este renumit din cauza numărului mare de accidente rutiere care se produc an de an.

În urmă cu o săptămână, România a fost zguduită de vestea tragicului accident din Podgorica. A fost o desfăşurare de forţe fără precedent a sistemului de urgenţe din România şi am asistat la o solidaritate impresionantă din partea muntenegrenilor. Anchetatorii din Muntenegru se pregătesc să facă publice primele concluzii oficiale privind cauzele accidentului de autocar de duminica trecută, în care au murit 18 români.

Parteneri
x close