x close

Secvenţial: Ciocârliile, masacrate prin lege. REACŢIA ministrului Mediului: "Ne facem treaba"

de A.M.P    |    26 Apr 2015   •   17:22

Adrian Ursu a atras atenţia, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", asupra masacrului ciocarliilor din România care, prin noua lege a vânătorii, sunt complet lipsite de apărare.

"Ciocârlia e grav ameninţată. Acum e o mare discuţie în legătură cu o nouă lege a vânătorii. Din păcate, povestea nu e nouă. (...) Mulţi dintre cei care nu îşi permit în ţările lor ceva, vin în România (...) să taie păduri şi să vâneze animale", a spus Adrian Ursu, în debutul emisiunii.

Cristina Şuţ, de la Societatea Ornitologică Română a comentat, la Antena 3, obiecţiile preşedintelui Klaus Iohannis la proiectul Legii Vânătorii, adoptat de Senat în luna februarie, dar trimis înapoi de preşedinte pentru a fi reexaminat.

Cristina Şuţ a arătat că preşedintele a cerut reexaminarea opinând că intervenţiile legislative adoptate sunt de natură să aducă atingere dreptului de proprietate şi să afecteze protejarea unor specii cinegetice. Atât. Prin urmare, doar aceste puncte vor fi rediscutate de parlamentari.


Europarlamentarul Mircea Diaconu a atras atenţia, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că, de fapt, nu este vorba doar despre ciocârlie, ci de un patrimoniu de care "ne batem joc".

"Ne batem joc de tot ce avem. De ape, de păduri, de subsol. Ne batem joc şi de oameni", a spus europarlamentarul.


Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a declara că ministrul şi Ministerul îşi fac treaba şi că, pe site-ul instituţiei a fost postat o propunere de ordin de ministru ca actuala cotă per vânător, de 100 de ciocârlii împuşcate pe zi, să fie redusă la 50 de ciocârlii pe zi.  Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati