Antena 3 Actualitate Secvenţial. Codul mai salvează codrul

Secvenţial. Codul mai salvează codrul

de G.S.    |    30 Noi 2014   •   17:54
Secvenţial. Codul mai salvează codrul
Sursa foto: Foto: Agerpres
Problema defrişărilor în România este bine cunoscută şi pericolul la care este expusă România nu mai este o surpriză pentru nimeni. Ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", realizată de Adrian Ursu, a avut ca temă principală problema despăduririlor, alături de ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană.

În contextul discuţiilor legate de defrişările ilegale din România, Adrian Ursu a prezentat, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", o listă de 10 puncte care ar putea deveni puncte tari într-un viitor proiect de Cod Silvic. 
 
Care sunt cele 10 puncte şi ce înseamnă ele, din materialul următor:


Ministrul a explicat, totuşi, că există şi veşti bune, cum ar fi cea că România a reuşit să planteze mai mult decât şi-a propus pentru anul 2014. 
 
"Noi ne-am propus să plantăm 10.000 de hectare. Am împădurit 14.000 hectare anul acesta şi anul viitor vrem 16.000. Aici intră şi perdele şi tot. Şi ele intră în fondul forestier naţional. Obligaţia este de 1:1. Numai când scoţi din teritoriul naţional este obligaţia de 3:1. Pe teritoriul românesc este obligaţia de 1:1."
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close