Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial: Diplomaţia din România, mai bogată în 1966 decât în prezent

Secvenţial: Diplomaţia din România, mai bogată în 1966 decât în prezent

Secvenţial: Diplomaţia din România, mai bogată în 1966 decât în prezent
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Noi 2011   •   18:08
În emisiunea "Secvenţial”, de duminică seară la Antena 3, realizată de jurnalistul Adrian Ursu, una din temele abordate a fost diplomaţia din România, în comparaţie cu viaţa diplomatică din trecut.

Au fost prezentate secvenţe, alese la întâmplare, din jurnalele de actualităţi din 1966, în care sunt prezentate delegaţiile străine care ajungeau în România, pentru o colaborare mai strânsă, dovezi că România nu a fost întotdeauna privită ca o ţară din lumea a treia.

Franţa, Iran, Japonia, Turcia sunt state cu care România avea o strânsă legătură în 1966.
 


Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, invitat în emisiunea „Secvenţial”, duminică, a arătat că evenimentele sunt încă prea apropiate şi „încă nu se cunosc dedesubturile acestor manevre politice”. „Dar părerea mea este că ţările mici, în politica lor externă, nu pot să facă mare lucru.”


„Marile evenimente ale lumii nu au fost dictate de către ţările mici, ci influenţate, pe ici, pe colo. Marile evenimente au fost decise de către marile puteri. Jocul nostru politic atunci, nu trebuie să uităm, a fost pe undeva monitorizat de undeva de sus, de la Moscova”, a conchis Stolnici.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close