Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial: Dosarul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, probele unui uriaş abuz

Secvenţial: Dosarul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, probele unui uriaş abuz

Secvenţial: Dosarul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, probele unui uriaş abuz
13 Iul 2014   •   18:32

Fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu a vorbit, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", despre încercarea de discreditare a tatălui său printr-o decizie a judecătorului Gabriel Gunescu, care a respins definitiv cererea de judecare a fostului ofiţer de securitate care l-a torturat.

"Aceasta motivaţie mi s-a părut facută în limbaj securist, de parcă a fost dictată de torţionarul securist Marin Pârvulescu, pe care el trebuia să îl judece. Aceasta teză, a faptului că tatăl meu nu a fost un caz politic, a fost teza Securităţii încă de la început, când au încercat să arunce vina pe Miliţie", a declarat Andrei Ursu, la Antena 3.

Disidentul anticomunist Gheorghe Ursu a fost un inginer care a murit în arestul Miliţiei Bucureşti, în noiembrie 1985, după ce a fost anchetat şi bătut vreme de două luni.

Cu toate acestea magistraţii au decis, la sfârşitul anului trecut, că Ursu nu a fost persecutat politic şi că opoziţia sa la regim a fost nesemnificativă.

Gheorghe Ursu este menţionat de mai multe ori ca luptător anticomunist în Raportul Tismăneanu, documentul în baza căruia Parlamentul a condamnat oficial comunismul din România.



×
Subiecte în articol: Secvential secvential cu adrian ursu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close