Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial. O tânără româncă, invitată la Casa Albă. "Puterea exemplului ar putea combate discriminarea"

Secvenţial. O tânără româncă, invitată la Casa Albă. "Puterea exemplului ar putea combate discriminarea"

Secvenţial. O tânără româncă, invitată la Casa Albă. "Puterea exemplului ar putea combate discriminarea"
01 Feb 2015   •   17:39

Elif Memet, elevă în clasa a XII-a la un liceu din Constanţa, a câştigat locul I în Europa într-o competiţie de eseuri şi soluţii cu o teză despre combaterea sărăciei globale. Calificată în primii 25 din lume, Elif va merge în aprilie la Casa Albă unde îşi va prezenta ideile într-una dintre cele mai prestigioase conferinţe destinate tinerilor.

Adrian Ursu a stat de vorbă cu Elif Memet în cadrul emisiunii Secvenţial de la Antena 3.

Tânăra a precizat că ideea de bază a eseului său a provenit din cercetarea propriei sale ţări, România. „Am interacţionat şi am văzut nivelul de sărăcie din România prin intermediul proiectelor de voluntariat”, a declarat Elif Memet.

„Am preocupări în domeniul mediului inconjurător, am patentat un fertilizator organic, produs din subproduse industriale, venite din industria berii, laptelui şi lemnului. Am câştigat şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Mediu cu acesta”, a mai spus Elif Memet.
 
Întrebată ce se poate face pentru schimbarea percepţiei străinilor despre români, Elif Memet a răspuns: "Discriminarea rasială sau etnică de orice fel constituie o crimă (...). Puterea exemplului ar schimba aceasta paradigmă, această discriminare”.

Alina Popescu, desemnată unul dintre cei mai buni 50 de studenţi din SUA şi absolventă a Harvard University, a vorbit în aceeaşi ediţie a emisiunii Secvenţial despre activitatea sa:

 

 

 



×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close