Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial. Suferinţa unor părinţi, batjocorită în instanţă

Secvenţial. Suferinţa unor părinţi, batjocorită în instanţă

Secvenţial. Suferinţa unor părinţi, batjocorită în instanţă
21 Iun 2015   •   17:29

Adrian Ursu a prezentat în emisiunea Secvential drama unor familii care şi-au pierdut copiii într-un tragic accident în urmă cu 9 ani.

Trei tineri handbalişti, care se întorceau din cantonament, şi-au pierdut viaţa şi un al patrulea a fost rănit, în urmă cu 9 ani, după ce o tablă transportată de un TIR a secţionat microbuzul în care se aflau tinerii. Accidentul a avut loc pe Podul de la Giurgeni-Vadu Oii.

Cei trei tineri care au murit se numeau Bogdan Viorel Octavian (16 ani), Olian Bogdan (15 ani) şi Mircea Coldea (16 ani).

După ce şi-au dus la cimitir copiii, familiile acestora au făcut demersurile legale pentru ca cei vinovaţi să plătească. S-a stabilit vinovăţia şoferului şi a firmei la care lucra acesta. Şoferul încărcase camionul peste limita permisă. Compania de asigurări a fost pusă să plătească despăgubirile. În urma procesului care a durat 5 ani, familiile au primit despăgubiri câte 200.000 de euro. A primit 10.000 de euro şi tânărul care fusese rănit.

După o vreme, compania de asigurări a descoperit că exista un ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor care plafona suma aceasta şi a făcut o acţiune în instanţă. Rezultatul e absolut revoltător: un alt judecător a decis că urmaşii victimelor trebuie să restituie banii companiei de asigurări.

Părinţii unuia dintre tinerii morţi în accident s-au trezit că sunt scoşi din casă de firma de asigurări. Locuinţa le-a fost scoasă la licitaţie.

Acest caz absurb a fost comentat de invitaţii emisiunii Secvenţial.

"O asemenea aberaţie nu numai judiciară, dar şi logică, scapă oricărei judecăţi raţionale. Aici se aplică un principiu, acela al responsabilităţii răspunderii civile, care nu este incident în cazul victimelor", a explicat avocata Alice Draghici.



×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close