Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial. Ţara distrusă cu acte "în regulă"

Secvenţial. Ţara distrusă cu acte "în regulă"

Secvenţial. Ţara distrusă cu acte "în regulă"
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Mai 2015   •   19:01
Nebunia construcţiei de microhidrocentrale continuă. Ba chiar şi cu bani europeni. În căutarea de energie verde, s-a ajuns la mai multe daune decât beneficii create de acest tip de energie. 
 
În Munţii Făgăraş, pe trei pârâuri importante s-a început construcţia a zece microhidrocentrale în urmă cu câţiva ani. A izbucnit un scandal şi s-a suspendat pentru o vreme acţiunea. În ziua de astăzi continuă lucrările. 
 
Subiectul a fost dezbătut în emisiunea "Secvenţial", realizată de Adrian Ursu, la Antena 3. 
 
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a explicat, că o astfel de situaţie este inamaginabilă şi că a descoperit probleme grave la Haţeg. 
 
"Este inimaginabil. Eu îmi cer scuze, ca ministru şi cetăţean, ca român, tuturor iubitorilor de natură şi celor care protejează mediul. Îmi pare rău că nu am putut să văd imaginile, dar pot să vă spun aşa: În urma unei sesizări făcută în luna martie, faţă de ce s-a întâmplat în Haţeg, am trimis un control al Direcţiei de Control al ministerului. Raportul este mai mult decât puteam eu să mă gândesc că se pot întâmpla lucrurile. Legea nu a fost respectată. Exista o autorizaţie pentru o singură microcentrală şi acum vedem că funcţionează trei. Avizul dat în 2013 a fost emis pentru construcţia unei singure microcentrale şi acolo sunt trei", a explicat oficialul, în cadrul emisiunii.
 

×
Parteneri
Șoferii români care nu mai au voie să conducă cu peste 90 km/h
x close