Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa CES, anulată: Partea sindicală şi-a suspendat activitatea din toate structurile de dialog social

Şedinţa CES, anulată: Partea sindicală şi-a suspendat activitatea din toate structurile de dialog social

Şedinţa CES, anulată: Partea sindicală şi-a suspendat activitatea din toate structurile de dialog social
25 Mai 2010   •   11:16

Şedinţa Consiliului Economic şi Social de marţi a fost anulată, întrucât partea sindicală şi-a suspendat activitatea din toate structurile de dialog social.

În şedinţa de săptămâna trecută, reprezentanţii Guvernului, cei ai sindicatelor şi cei ai patronatelor nu s-au pus de acord faţă de măsurile de austeritate anunţate. Reprezentanţii Executivului au susţinut textul scrisorii actuale către FMI, în timp ce patronatele au dat un aviz favorabil cu amendamente, iar sindicatele au respins textul scrisorii.

Şedinţa din 17 mai a fost amânată, sindicaliştii anunţând că nu vor mai participa la următoarea întâlnire. Sindicatele şi patronatele cer reformularea scrisorii către FMI, în aşa fel încât aceasta să conţină modificările propuse de ei.

Cu toate acestea, Memorandumul cu FMI nu figura pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi. Scrisoarea de intenţie va ajunge din nou la CES numai dacă Guvernul nu decide să-şi asume răspunderea.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sedinta ces
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close