Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa CSAT a început la Cotroceni sub conducerea preşedintelui Crin Antonescu

Şedinţa CSAT a început la Cotroceni sub conducerea preşedintelui Crin Antonescu

Şedinţa CSAT a început la Cotroceni sub conducerea preşedintelui Crin Antonescu
Sursa foto: Foto: antena3.ro
19 Iul 2012   •   15:24

La Palatul Cotroceni va avea astăzi loc o şedinţă în care Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte pe fondul îngrijorărilor cauzate de ameninţările teroriste, scrie Mediafax.

UPDATE 15.15 - Şedinţa CSAT care are pe ordinea de zi atentatul din Bulgaria şi situaţia Hidroelectrica a început, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui interimar, Crin Antonescu.
   
La şedinţa CSAT mai participă premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, ministrul de Externe, Andrei Marga, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, vicepremierul Florin Georgescu, şeful SRI, George Maior, şeful SIE, Teodor Meleşcanu, şeful statului major, Ştefan Dănilă, precum şi secretarul CSAT Ion Oprişor.
   
Totodată, la şedinţa CSAT ia parte inclusiv consilierul prezidenţial pe securitate naţională, Iulian Fota.
   
La finalul şedinţei CSAT, preşedintele interimar Crin Antonescu va susţine o declaraţie de presă.

Şedinţa va avea loc la ora 14.00 la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui interimar Crin Antonescu.

"Sunt absolut şocat de ideea că atât de aproape de noi s-a comis un atentat criminal, genul de atentate pe care suntem obişnuiţi să le vedem undeva foarte departe de România. Îmi exprim solidaritatea cu familiile victimelor. În acelaşi timp, e o problemă de siguranţă naţională în mod sigur motiv pentru care am vorbit cu preşedintele în exerciţiu care va decide dacă şi dacă va decide, mâine vom participa la o şedinţă a CSAT pe tema măsurilor antiteroriste pe care serviciile speciale din România au sarcina constituţională de a le avea în vedere în asemenea situaţii" a declarat Victor Ponta.

De asemenea, astăzi a avut loc o alarmă falsă şi pe aeroportul Otopeni, după ce un bagaj suspect a fost uitat.

CSAT va discuta măsurile antiteroriste pe care serviciile speciale din România au sarcina constituţionala de a le avea în vedere în asemenea situaţii.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close