Antena 3 CNN Actualitate Ședință de Guvern. Bugetul destinat vizitei Papei în România, aflat pe ordinea de zi

Ședință de Guvern. Bugetul destinat vizitei Papei în România, aflat pe ordinea de zi

Ședință de Guvern. Bugetul destinat vizitei Papei în România, aflat pe ordinea de zi
03 Apr 2019   •   08:16

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, şi un proiect de hotărâre prin care se suplimentează cu 9.000.000 de lei bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea acoperirii unor cheltuieli ocazionate de vizita în România a Papei Francisc.

Potrivit ordinii de zi, în şedinţa de Guvern urmează să se aprobe un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului SGG din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea susţinerii activităţii cultelor religioase din România.

"Pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de organizarea vizitei în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc, în perioada 31.05 - 02.06, se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2019 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, cu suma de 9.000 mii lei", se arată în proiectul de hotărâre.

În proiect se menţionează că Secretariatul General al Guvernului, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va controla modul de utilizare, în conformitate cu prevederile legale, a sumei alocate.

Totodată, Guvernul ar putea aproba în şedinţă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ''Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti''.

Pe agenda întâlnirii Executivului figurează şi un proiect privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată în cazul lucrării de utilitate publică de interes naţional ''Drum Expres Craiova - Piteşti şi legăturile la drumurile existente'', Tronsonul 1, aflate pe raza localităţilor Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti din judeţul Dolj.

Miniştrii vor dezbate şi o serie de memorandumuri, printre care şi cel cu tema "Aprobarea prezentării candidaturii României pentru organizarea celei de-a 21-a ediţii a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din anul 2022'' şi un memorandumul referitor la adoptarea Codului de conduită al membrilor Guvernului României. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sedinta de Guvern bugetul România
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close