Antena 3 CNN Actualitate Şedinţă de urgenţă la Guvern pe tema UMF Târgu Mureş: Participă premierul, Marko Bela, Kelemen Hunor, Mate Levente şi Emil Boc

Şedinţă de urgenţă la Guvern pe tema UMF Târgu Mureş: Participă premierul, Marko Bela, Kelemen Hunor, Mate Levente şi Emil Boc

Şedinţă de urgenţă la Guvern pe tema UMF Târgu Mureş: Participă premierul, Marko Bela, Kelemen Hunor, Mate Levente şi Emil Boc
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Mar 2012   •   19:49

Şedinţă de urgenţă la sediul Guvernului pe tema UMF Târgu Mureş. La şedinţă participă premierul Mihai Răzvan Ungureanu, vicepremierul Marko Bela, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, liderul senatorilor UDMR, Mate Andras Levente, şi preşedintele PDL, Emil Boc.

Potrivit Mediafax, proiectul hotărârii de guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a fost deja inclus pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de marţi. Urmează ca până la momentul aprobării să fie obţinute şi avizele instituţiilor implicate.
   
Surse oficiale au declarat că pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Guvernului a fost introdus proiectul hotărârii de guvern solicitat de UDMR, act normativ prin care este completată HG 966/2011 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare. Iniţiatorii actului normativ sunt vicepremierul Marko Bela (UDMR) şi ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.
   
"Proiectul a fost deja trimis spre avizare la Ministerul Justiţiei, Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior şi Consiliul Legislativ, iar miniştrii vor primi documentul direct în şedinţa de guvern", au arătat sursele citate.
   
Potrivit acestora, hotărârea de guvern a fost introdusă luni seara pe ordinea de zi, completată în premieră cu o categorie denumită "proiecte urgente", astfel încât să nu existe o listă suplimentară, conform solicitării premierului Ungureanu.
   
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit, luni seara, la Guvern pentru a se asigura că proiectul hotărârii privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la UMF Târgu Mureş va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Executivului în forma convenită imediat după reuniunea coaliţiei.
   
Parlamentarii UDMR nu participă la şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, aşteptând adoptarea hotărârii de guvern privind UMF Târgu Mureş.
   
Ştire în curs de actualizare.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close