Antena 3 CNN Actualitate Ședință decisivă cu o zi înaintea începerii școlii. Scenarii schimbate pe ultima sută de metri  

Ședință decisivă cu o zi înaintea începerii școlii. Scenarii schimbate pe ultima sută de metri  

Şedinţă decisivă astăzi a Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgență, cu doar o zi înainte ca elevii să înceapă noul an şcolar. Potrivit unor surse, autoritățile schimbă scenariul de începere a scolii în câteva unități din Capitală. 

Ședință decisivă cu o zi înaintea începerii școlii. Scenarii schimbate pe ultima sută de metri  
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    13 Sep 2020   •   08:15

Mai multe școli din scenariul galben vor intra în roșu, pentru că nu s-au terminat lucrările de renovare. Şi situatia claselor cu peste 30 de copii, obligaţi să vină toţi la şcoală deşi spaţiul nu permite distantarea, este incertă. 

Ministrul Educaţiei aruncă responabilitatea pe directorii de şcoli şi spune că ei ar trebui să propună scenariul în care se va învăţa în funcţie de spaţiul de care dispun în clase.

Ministrul Educației spune că s-a luat in calcul orice variantă, inclusiv cea in care numarul elevilor dintr-o clasa este mare. În funcție de spațiu, conducerea școlii va decide cum vor fi repartizați elevii.

La început de an școlar, nu mai este cerută nicio adeverință, explica ministrul Educatiei. Chiar si cea pentru educație fizică poate fi adusă până la finalul lunii septembrie: „Avizul epidemiologic nu este acum obligatoriu pentru că numai la momentul în care lipsește 3 zile copilul suferind de o boală, poate intra în colectivitate pe baza avizului”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie 

Desi adeverinţele sunt prevazute in continuare în actele normative, medicii avertizează că avizul este o hârtie inutilă, iar cel mai important este triajul care se va face în şcoli. 

Specialiștii estimează că situația ar putea persista înca jumătate de an.

Ședință decisivă cu o zi înaintea începerii școli. Scenarii schimbate pe ultima sută de metri

×
Subiecte în articol: începutul școlii schimbari
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close