Antena 3 CNN Actualitate Ședința coaliției în care s-a discutat soarta Guvernului Cîțu s-a încheiat fără o soluție - surse

Ședința coaliției în care s-a discutat soarta Guvernului Cîțu s-a încheiat fără o soluție - surse

Ședința de coaliție în care s-a discutat soarta Guvernului Cîțu s-a încheiat, fără o soluție, potrivit surselor Antena 3. USR-PLUS a anunțat că depune moțiunea de cenzură astăzi.

Ședința coaliției în care s-a discutat soarta Guvernului Cîțu s-a încheiat fără o soluție - surse
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Sep 2021   •   19:17

În scurt timp, USR-PLUS va susține o conferință de presă la Parlament pentru a anunța depunerea moțiunii de cenzură, mai transmis sursele Antena 3.

Ieri, Dan Barna  susținea că miniștrii USR PLUS vor rămâne în guvern, chiar dacă alianța va depune o moțiune de cenzură împotriva cabinetului.

Miniștrii vor demisiona doar dacă moțiunea pică în Parlament, a mai precizat acesta.

„Dacă moțiunea de cenzură pică și premierul Florin Cîțu dovedește că are susținere parlamentară, înseamnă că noi suntem cei care greșim, ne retragem din guvernare și, bineînțeles, guvernează mai departe, pentru că are susținere parlamentară. Dacă moțiunea trece și cabinetul Florin Cîțu este demis, președintele va propune un nou premier și coaliția poate să funcționeze, pentru că partea cu adevărat importantă pentru România este guvernarea pe anii următori”, a spus Barna.

Guvernul îl contrazice pe Stelian Ion în privința documentului care a declanșat criza guvernamentală

Guvernul îl contrazice pe Stelian Ion în chestiunea trimiterii documentului original al Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” la Ministerul Justiției.

Echipa de comunicare a Executivului transmite că Ministerul a primit în original proiectul încă de pe 25 august. Acesta a fost retrimis joi, 2 septembrie, la instituție, cu ocazia preluării mandatului interimar de către Lucian Bode.

„În contextul apariției în spațiul public a unor informații conform cărora Ministerul Justiției ar fi primit abia joi, 2 septembrie, proiectul, în original, al Ordonanței de Urgență pentru aprobarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României face următoarele precizări:

- proiectul de Ordonanță de Urgență pentru aprobarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny", în original, a ajuns la Ministerul Justiției în data de 25.08.2021.

-proiectul de Ordonanță de Urgență pentru aprobarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny", în original, a fost retransmis în data de 02.09.2021 Ministerului Justiției, în contextul preluării mandatului de ministru interimar al Justiției de către domnul Lucian Bode”, arată mesajul Executivului.

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a susținut în mai multe rânduri că a primit doar o copie a ordonanței privind Programul „Anghel Saligny”:

„Spun răspicat, cu toată responsabilitatea și cu apreciere pentru angajații Ministerului Justiției: de la Ministerul Dezvoltării nu a venit decât o copie. Ultima instituție avizatoare în acest lanț e Ministerul Justiție. De fiecre dată vin la avizare proiectele cu toate semnăturile și avizele de la minister”, afirma Stelian Ion pe 1 septembrie.

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close