Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa INS pentru recensământ a început. Oare datele provizorii vor fi validate astăzi?

Şedinţa INS pentru recensământ a început. Oare datele provizorii vor fi validate astăzi?

Şedinţa INS pentru recensământ a început. Oare datele provizorii vor fi validate astăzi?
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Aug 2012   •   09:34

Şedinţa Comisiei Centrale pentru Recensământ a început la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), scrie Agerpres.

Mircea Duşa, în calitate de preşedinte al Comisiei, a solicitat Institutului Naţional de Statistică (INS) să convoace reuniunea Comisiei.

Potrivit legii, în cadrul INS funcţionează Secretariatul tehnic al Comisiei centrale pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor, care efectuează lucrările de pregătire, organizare, prelucrare şi publicare a datelor recensământului, pe baza recomandărilor Comisiei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, marţi, că a stabilit cu membrii Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei să le dea un răgaz joi şi vineri pentru a evalua rezultatele puse la dispoziţie de INS şi că speră ca luni CCRPL să valideze rezultatele preliminare.
   
Mircea Duşa a spus că, aşa cum a anunţat săptămâna trecută, marţi s-a reunit Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (CCRPL) 2011, în vederea începerii procedurii de evaluare a datelor de la recensământ şi de validare a rezultatelor preliminare, la nivel naţional şi judeţean, astfel încât în cursul anului viitor să poată fi publicate rezultatele finale.
   
"Am stabilit cu membrii Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor să le dăm un răgaz joi şi vineri - miercuri este zi liberă - de a evalua rezultatele pe care Institutul Naţional de Statistică le-a pus la dispoziţie, de a analiza implicaţiile pe care datele le au asupra indicatorilor economici", a precizat Mircea Duşa.
   
"Sper ca luni, Comisia, în plenul său, să valideze rezultatele preliminare ale recensământului", a adăugat Mircea Duşa.
   
Ministrul Adminsitraţiei şi Internelor a mai spus că au fost aprobate propunerile de măsuri necesare pentru ca INS să amplifice procesul de prelucrare a datelor, fiind puse la dispoziţie fondurile necesare pentru prelucrarea fişelor de la recensământ.
   
Duşa a precizat că trebuie introduse în sistemul electronic peste 38 de milioane de fişe de recensământ, iar până în prezent au fost prelucrate 48.000.
   
Ministrul a spus că MAI nu face nicio ordine, întrucât aceste proceduri sunt stabilite prin lege, paşii ce trebuie făcuţi sunt stabiliţi în regulamentul de organizare şi desfăşurare, iar odată încheiată această etapă, CNRPL îşi va înceta activitatea.
 


Citeşte şi: Document INCRIMINATOR pentru Ioan Rus. Ce s-a întâmplat cu adresa trimisă de INS către MAI?

Document INCRIMINATOR pentru guvernele Boc, Ungureanu şi Ioan Rus


×
Subiecte în articol: recensamant Mircea Dusa
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close