Antena 3 CNN Actualitate Şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii după dezvăluirile făcute de Antena 3

Şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii după dezvăluirile făcute de Antena 3

După ce Antena 3 a făcut public documentul care stă pe masa ministrului Sănătăţii de aproape o lună, în care cultele din România cer ca morţii de COVID-19 să fie înmormântaţi cu demnitate, la Minister a fost convocată o şedinţă de urgenţă. Reprezentanţii cultelor au venit cu o serie de propuneri pentru oficierea înmormântărilor, însă, documentul pare să fi fost uitat de Executiv.

Şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii după dezvăluirile făcute de Antena 3
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2021   •   18:55

A fost şedinţă la Ministerul Sănătăţii după ce Antena 3 a făcut public documentul uitat de oficiali, prin care Cultele din România cer schimbarea regulilor la înmormântări.

Secretariatul de Stat pentru Culte, a propus la cererea Bisericii, modificarea regulilor pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19, Însă documentul se află încă blocat pe circuitul de avizare la Ministerul Sănătăţii.

Mai exact, propunerile nu au încă semnătura Institutului Naţional de Sănătate Publică, pentru a putea fi publicat în Monitorul Oficial.

Cultele propun ca trupul neînsufleţit să fie îmbrăcat în hainele puse la dispoziţie de aparţinători. Asta pentru că, acum, cei decedaţi de COVID sunt înmormântaţi fără haine şi doar în saci de vinil.

Înhumarea se va face în aceleaşi condiţii impuse persoanelor decedate din alte cauze: cu respectarea voinţei familiei decedatului şi a ritualului cultului de care aparţine. Iar ritualul religios va fi respectat cu stricteţe.

Mai mult, pe perioada internării în spital pacientul poate beneficia, la cerere, de asistenţă religioasă iar echipamentul de protecţie al clericului va fi asigurat gratuit de unitatea sanitară.

Specialiştii avertizează că, la un an de la izbucnirea pandemiei, măsurile care au fost aplicate iniţial de autorităţi sunt depăşite şi consideră că este scandalos că Ministerul Sănătăţii blochează propunerile.

''Există, totuşi oameni lucizi în România, nu numai din rând comunităţii medicale și din rândul comunităţii relgioaase. Aceşti oameni se pare că citesc mai multe lucruri decât cei la minister de resort când vine vorba de transmiterea virală, pentru că ei observă foarte bine. Măsurile iniţiale nu mai sunt în concordanţă cu datele pe care le avem acum şi trebuie schimbate'', a spus Gabriel Diaconu, psihiatru.

La scurt timp după ce Antena 3 a făcut public documentul care stă în sertarul Ministerului Sănătăţii de aproape o lună, a fost convocată o şedinţă de urgenţă. 

Citiţi şi: Mihai Gâdea a prezentat documentul blocat de trei săptămâni de Vlad Voiculescu: ”Vor avea parte de un gen de reacție pe care nici măcar nu îl intuiesc!”
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close